MAIA TEXTY,  Nezařazené

PROČ SI TY PENÍZE NA PROVOZ PROSTĚ NEZHMOTNÍTE?

Dnes něco trochu z jiného soudku.

Přišel mi jeden velmi zajímavý příspěvek a rozhodla jsem se k němu něco říci prostřednictvím textu, protože mi tento pohled na věc přijde docela zajímavý a možná s ním bude i někdo souznět.

Zde je přesné znění textu:

Milá Paní Maio. Jsem velmi rád, že jsem znovu nalezl Vaše stránky. Váš minulý web byl velmi ispirativní co se týká RAW Food, článkú o zdraví a podobné tématiky. Proto jsem velmi uvítal když jsem zjistil, že opět publikujete. Ovšem už to není to co minule , že ?  Sám provozuji malé webovky a tak vím, že provoz nestojí ani 4600 ani méně ani více. Když tak oplýváte uměním a zázraky, tak proč si ty peníze na provoz prostě nezhmotníte ? Minule jsem vás přestal číst když jste si začala za vaše články říkat o finance. A už to tu máme zase, jestliže vaše metoda funguje, jistě si zhmotníte spoustu diamantů , zlata i peněz takže 4600 měsíčně za webovky by měly být pro vás jenom drobásky…  ….
Asi vás už lidé poznali když si do diskuzí pod článkem musíte přispívat většinou sama 

Vaše články mi byly kdysi inspirací ale už vám nevěřím když si opět říkáte o peníze. Ale přeji vám je . Kabelka za 60 tisíc je jistě velmi důležitá věc pro hodnotný a naplněný život……
Jestli to myslíte vážně, tak ji někomu prodejte a ty peníze dejte třeba na útulek pro opuštěné kočky a pejsky. Pak bych si vás teprve začal vážit. …….Jsem si jistý, že můj příspěvek z diskuze smažete aby vám tu nekazil pozitivní ladění. 
 

Takže hodně štěstí   Pavel

Půjdu tedy popořadě a ke každé věci přidám pár svých slov, jelikož každý se dívá na věci skrze nějaký svůj filtr, ale to, co vidí, nebo si o té věci něco myslí, nemusí být vůbec shodné s tím, jak se věci pro toho dotyčného, který je objektem kritiky, ve skutečnosti mají.

I když to tedy může na první pohled vypadat, že pan Pavel mi napsal pravdu a že mi to pěkně tzv. natřel, mnohá slova a názory na věc od každého z nás vždy vychází z bodu, kde se svým pohledem na svět stojíme. Zda blíže, či dále od pohledu, který má na svět a na „pravdu“ náš Zdroj – naše JÁ JSEM Přítomnost.

Stránky nejsou jako ty minulé?

Ne, nemohou být, protože s úrovní poznání a pravdy nikdy nevstoupíte do stejné řeky. Pokud tedy někdo nezastavil svůj vývoj, což bývá velmi zřídka.

Proto na těchto stránkách bude méně kontroverzních témat, které by mohly podnítit lidi se k nim vyjadřovat. Média velmi dobře vědí, proč disharmonickým tématům věnují spoustu času, proč jisté věty vytržené z kontextu zdůrazňují a dráždí jimi čtenáře. Tento nesoulad přitahuje více lidí a jejich pozornosti, protože lidé jsou delší dobu svého života zvyklí žít a dívat se na neharmonii, a tak jsou k ní více přitahováni. A médiím to zvyšuje sledovanost, čtenost a tím více peněz.

Provoz stránek a zpochybnění částky, kterou uvádím.

První věcí je, kdo stránky spravuje a poskytuje tento IT servis. Já sama v této sféře perfektně zdatná nejsem a systém, na kterém jsou stránky vystavěny je otevřený systém, kde se děje mnoho změn. Na prvních stránkách jsem měla stále starost s tím, že mnohdy nešlo ani vložit článek či fotografie, jelikož otevřený systém procházel tolika nečekanými změnami, že to bylo hodně rozlaďující. Vše se změnilo ve chvíli, kdy mi o stránky začala pečovat právě tato konkrétní firma, která zajistila nejenom to, že lidé z různých systémů mohli bezchybně stránky sledovat, ale i mě se ulevilo v tom, že někdo se postaral o tzv. pluginy tak, že se mi stránky pod rukami nerozpadaly a já nemusela čekat na to, až se dovolám a někdo mi pomůže stránky zprovoznit tak, abych mohla publikovat text. A tak jsem u této firmy zůstala i nadále, kdy zpočátku provoz stránek stál půlku, ale jisté EU předpisy, které před pár měsíci vešly v platnost, se postaraly o zdražení. Proto někdo může mít pocit, že když tuto částku neplatí on, je to nějaký výmysl. Není. 

To jen čistě k té měsíční částce, kterou musím platit, protože mnozí lidé prostě nepracují a neprovozují své služby zadarmo, jako třeba já. 

A zde se překlápíme k dalšímu bodu:

Proč si tzv. říkám o peníze a nezhmotním si je.

Prvním omylem je, že si říkám o peníze, to by totiž vypadalo jinak. 

Zamkla bych stránky a texty by byly přístupné pouze za členský příspěvek. Tak, jak to někteří dělají. To je potom říkání si o peníze – dám službu, svůj čas, své znalosti…ty zaplať. A je to tak v pořádku a svým způsobem obdivuji ty, kteří to takto dělají. 

Proč jsem přistoupila po čase provozu stránek na zveřejnění účtu?

Nejenom že mě k tomu inspirovala touha pár lidí vyrovnat energii, protože jim texty pomohly otevřít více kanál pro jejich hojnost, ale sama jsem si uvědomila, že mít zveřejněný účet pro případ, že by tudy chtěl můj Zdroj poslat nějakou část mé hojnosti, je docela dobrý nápad, který mi delší dobu opakovaně přicházel. Vzpomněla jsme si i na velmi milý film „Jíst, meditovat, milovat“, kde je krásný vtip o člověku, který žádá, aby mu bůh poslal nějaké peníze…. Když to udělá potřetí, tak se ozve “Tak si kup aspoň los!“ …Jinými slovy, kudy ti to asi mám poslat, tak něco udělej …ať ti to mám kudy poslat!

No a mě opakovaně znělo uvnitř, abych zpřístupnila i tuto možnost, kromě dalších jiných, které mám.

Takto nikdo není nucen, může číst vše, co je na stránkách a když to začne cítit, že jen bral a chce i dát…tak má otevřené dveře. Kytička se špatně posílá, když dotyčného neznáme osobně a nemáme ho blízko, abychom mohli přinést alespoň květiny pro radost, nebo jablíčka ze zahrádky, viďte?

Píši to proto, že pravda není jednostranná a černobílá.

Co se týká zhmotnění peněz…

To se mi i od prvních stránek daří k velmi hezkému životu dobře. Ale vždy to může být ještě lepší, protože touhy vždy vyvstávají se splněním těch předešlých. Samozřejmě že si člověk během své cesty i vyzkouší, že jakékoliv rozladění celkem obstojně zabrzdí proud, aby si opět vyzkoušel, že zaměření tam, kam chce, ho opět rozhýbe. Tím se dostává k poznání a vědění, že tyto věci mají svůj řád a matematickou přesnost. 

Když bych měla uchopit celou vyjádřenou myšlenku, proč zveřejňuji číslo účtu, proč si peníze prostě nezhmotním nebo nepřitáhnu, mohu nejenom odpovědět, že nemusím znát kompletní úmysl Zdroje, který ve mně i přes mé nechtění, dlouze tuto myšlenku vracel v meditacích, ale také mohu vynést myšlenku, proč v jistých oblastech výměna energie je správná – něco pro tebe udělám,  prodám ti mou myšlenku, výtvor- ty ihned zaplatíš, aby vše bylo srovnáno, ale v jistých oblastech, když si někdo nechá platit za kurzy, za stránky, nebo jen zveřejní číslo účtu pro otevření možnosti i pro druhé srovnat energii, je ihned zesměšněn, dehonestován, či jsou některé věci vytrženy z kontextu či z minulosti a použity proti němu.

DISKUZE: že mě lidé poznali, a proto přestali diskutovat na mých stránkách a přispívat do diskuzí musím už jen sama.

Toto je pouze jen malý výsek úhlu pohledu.

První stránky byly v době, kdy nebyl Facebook tak hojně používaný jako dnes. Mnoho čtenářů těchto stránek přichází z Facebooku a také ho používá pro diskuze či pokládání otázek. Na mém FB profilu se tedy odehrává převaha této diskuze k článkům. Kdo otevře můj profil (klikněte sem) může vidět, jelikož většina mých příspěvků je otevřená pro veřejnost, jaká diskuze probíhá, a zda je podle jeho měřítek hojná či ne.

To, že se většina diskuze odehrává na Facebooku mě trošku mrzí, protože vím, že jsou lidé, kteří na FB nejsou a čtou tyto stránky a mohou mít také dojem, že nikoho nezajímají. To je asi vše, co lze k tomuto úhlu pohledu napsat a co by bylo dobré dát na vědomí.

A co se týká poslední poznámky ohledně kabelky za 60 tisíc.

Pan Pavel pravděpodobně hodnotí fotografie, které jsem měla na prvních stránkách, kdy jsem se poté na 7 let odmlčela a o tomto období dost pravděpodobně neví nic. Neví, kdo skutečně jsem, co jsem prožila, jaké nástroje jsem musela uchopit pro každodenní práci na sobě bez publika a potlesku, abych jisté věci otočila. Stejně tak nemá ponětí o tom, kolik částek jsem za posledních pár let poslala lidem, kteří to potřebovali, aniž bych jako prospěch chtěla, aby si mě někdo za to vážil a věděl o tom. Těch kabelek za tu zmíněnou částku by bylo více než pár. To je vše, co lze na něco takového napsat.

Přeji panu Pavlovi poznání,

že věci nemusí být takové, jak je vnímá jen on z místa,

ze kterého nemá všechny informace o objektu své kritiky.

Pro mě osobně je to velmi skvělá škola toho,

že jít cestou „odebírání kritiky“ ze způsobu myšlení,

či odebrání potřeby zesměšňovat někoho, abych z toho vyšla jako vítěz,

je ten nejlepší nápad, 

jaký jsem si pro sebe ustanovila.

Nikdy neznáte celý příběh, 

nevíte, 

jaké síly tam působí

a nemáte ponětí o tom, 

jaký záměr s tím vším Stvořitel má.

Za to tam vždy stojíte jen vy a vaše buňky! 

Maia

13 komentářů

  • Avatar photo

    Gabriel

    Maia to krásně vystihla. Souzním.
    Mám ještě jeden pohled.
    Proč by mělo být všechno učení zdarma?
    Je to taková ohraná nota v rybníce české alternativy.
    Děláš něco pro druhé? Dělej to zdarma.
    Proč by tedy i třeba kulturní pořady nebyly zdarma. Nebo desky s písničkami – pardon, ty se vlastně stahují zdarma na YT, že. A mohl bych pokračovat.

    Včera jsem shodou okolností četl krásný příběh v knize mého oblíbeného Joea Dispenzi.

    V krátkosti, Má syna. Ten byl po škole nějakou dobu zaměstnán, ale moc se mu tam nelíbilo. Tak odešel a vydal se na 7 měsíců po světě, jen tak surfovat a dělat co ho baví.

    Šestý měsíc zavolal Joea a řekl, že přemýšlí, jak se vrátit do reality a dělat novou práci.
    Joe mu poradil jak si to vizualizovat a co má udělat – mimochodem velmi krásně popsané – kniha Probuďte své Božství. Dohodli se a synek byl rád a začal dělat, jak mu Joe poradil.

    Když se o měsíc později vrátil, tak spolu mluvili a syn řekl, že se cítí super, jen mu došli peníze! No a Joe nejdříve pomyslel, že mu řekne, že mu samozřejmě pomůže, než se postaví na nohy. No ale pak v něm zvítězil učitel a řekl, „ Tak to je skvělé, protože teď budeš muset vytvořit doopravdy něco nového. Teď jsi narazil na neznámé. Dej mi vědět jak to jde.“ A zavěsil telefon.

    On Joe také pracuje za peníze, vede své workshopy, které lidem pomáhají je vrátit do života a plnit jim jejich sny. Ale několikrát jsem četl, nebo slyšel, jak řekl, že k němu někdo přišel a řekl mu, že je v koncích, že nemá už peníze, že cítí, jak brzo umře apod. Joe však říká přesně to co svému synovy!

    Chci tím říci, že vůbec není důvod něco dělat zdarma a povinně.
    Jsme svobodní a můžeme si vždy vybrat.
    Proto Maia nechává otevřené stránky a dává všem vybrat.
    Práci na sobě i v tomto musíme udělat každý sám.
    Zastavit kritiku a začít něco tvořit ze sebe a pro sebe.

    Tím, že se někdo rozdá, chudé nezachrání, jen si budou společně dělit stejný koláč
    na stále menší díly.
    Stejně tím, že budu nemocný, druhým nemocným nepomohu.
    Asi cítíte kam mířím.

    • Avatar photo

      Marián

      Uzasny priklad Gabrieli. Ja som velky fanda Dispenzy. S istotou viem ze tieto veci sa budu vyucovat coskoro na skolach a tieto informacie budu dostupne vsetkym ludom. Coskoro sa na skolach budu ucit veci od ludi ako su Joe Dispenza, Greg Braden alebo Bruce Lipton. Caka nas koopec zabavy 😀

  • Avatar photo

    Radka

    Milá Maio, nějakou dobu jsem tu nebyla a mé připojení na jakýkoli online redukuji. Pokud ale bych se už nepřipojovala vůbec, tak pouze tyto stránky jsou pro mně důvod vyjímku udělat. Protože je to důležité pro mně a protože mě to posunuje tak moc jako nikdy nic.

    Četla jsem komentáře na Fb a i když souzním s tím, co píše Dana Anastazie. že jsi nic vysvětlovat nemusela, rozumím, že jsi to udělat chtěla. Já bych to udělala stejně.
    Osobně je pro mne velká radost, že jsi otevřela možnost, abychom my, kteří vnímáme obrovské dary, které nám bez jakékoliv podmínky dáváš na stříbrném podnose tak, že často ani nestíháme vše „pobrat a vstřebat“ a už na nás hrneš další , že si jen říkám, jak to můžeš stihnout a kolik času a energie Tě to musí stát. A jsi dokonce i schopná a ochotná lidem konkrétně zodpovídat jejich dotazy… Tak z mého úhlu pohledu je elaborát pana Pavla vlastně velmi úsměvný. On Ti to prostě opravdu chtěl natřít! On Tě prokoukl! A tomu se člověk musí jen pousmát.

    Před pár dny jsem Ti chtěla napsat email, i když jsem Tě ještě nikdy takto nevyužila, vždy mi to přišlo moc „drzé“, že bych už překročila hranici toho, co dáváš a já bych Tě ještě žádala o osobní radu. Stalo se však to, že ve chvíli, kdy mi myšlenka, že si nevím rady a asi Ti opravdu potřebuji napsat , začalo běžet hlavou toto- „Nech věci plynout, stane se vše správně.“ A ono se děje. Najednou jsem pomaličku začala chápat, proč se mi děje to, co se děje. Proč mi stále některé věci nejdou lehce. Proč se může rozbít nebo aspoň naťuknout i to, co se zdálo nerozbitné a téměř pancéřové. Proč je nutné si tu hmotu prostě prožít se vším všudy, i když je v tom často bolest. To nás posouvá, to nás učí. Žijeme dobu, která je neskutečná. A o absurdity v ní není nouze, řekla bych, že se kumulují v obrovském množství právě z toho důvodu, aby nám to došlo, abychom byli shovívaví a laskaví. Osobně jsem z Tvých nových stránek pochopila, že ty jsi tu laskavost v sobě za dobu svého odmlčení se našla a je obrovská. A já to velmi oceňuji!!! A i když vím, že Ti nikdy nebudu schopná v penězích poslat tolik, kolik jsi mi dala Ty svými články, které pro mne mají nesmírnou hodnotu, jsem moc šťastná, že jsi tento kohout svému zdroji otevřela.

    Děkuji Ti!!!

    • Avatar photo

      Maia

      Milá Radko,
      děkuji za povzbuzující slova. 🙂

      Pokud budeš cítit, že by sis ráda popovídala,
      nebo by byl pro Tebe užitečný náhled někoho jiného,
      bez váhání napiš na email.

      Někdy stačí drobná změna úhlu pohledu,
      nebo jen nějaké slovo, které otevře dveře řešení…

      Jsem zde.
      S láskou
      Maia 🙂

    • Avatar photo

      Marián

      Uzasny komentar. Viete Radka pre Vas aj pre Maiu, aj pre mna, aj pre nas vsetkych je pripravene take velke Bohatstvo, ze sa nam o takom Bohatstve ani nesnivalo. A ja sa tesim na den (ktory nastane coskoro) ked budeme vstci moct splatit Mai 1000 masobne vsetky sluzby ktore nam poskytla. Mimochodom neviem ci si to uvedomujete ale pan Pavel bol inspirovany JA SOM Pritomnostou. Bez Pavla by tieto uvedomenia a informacie ktore tu zdielame neexistovali 🙂

      • Avatar photo

        Maia

        MARIÁN
        děkuji.
        Cítím tu hojnost.
        Znamení o ní přichází ve stále hojnějším počtu,
        a tak díky tomu vnímám, že ta práce, do které jsem se intenzivněji pustila
        opravdu mění mou vibraci. 🙂

        Uvědomila jsem si nedávno, že jako malé děti
        jsme věděli, co máme ve Zdroji,
        a proto jsme byli mnohdy paličatí
        a nechápali jsme, proč nemůžeme chtít to, co chceme.
        Proč nám ti dospělí vykládají ty hlouposti o tom,
        že to nemůžeme mít hned a že to vlastně nemáme ani chtít?

        A velmi brzy jsme těm hloupostem uvěřili,
        některým dětem ty hlouposti byly dokonce fyzickým bitím vnuceny do podvědomí. 😉

        A ano, text od pana Pavla je ve své podstatě velká inspirace
        a ponouká k hlubokému uvědomění. 🙂

      • Avatar photo

        Radka

        Ano, Marián, naprosto souhlasím a děkuji!
        Mimochodem jsem se narodila v den, kdy má Marián v českém kalendáři svátek a vždy jsem to velmi oceňovala, protože vnímám toto jméno jako takové krásné a ušlechtilé. To jen na okraj… 🙂
        💖💖💖

  • Avatar photo

    Marián

    Clovek (ako kanal Boha) musi JEDNAT. Existuje jeden uzasny pribeh na tuto temu o kazatelovi kt. bol v kostole a prichadzali povodne a cele mesto evakuovali. A kazatel povedal: „Ja nemusiem byt evakuovany, pretoze Boh sa o mna postara“. A tak tam v kostole cakal dalej. A voda pribudala a pribudala a pribudala. A prisiel cln so zachranarmi a hovoria: Hej kazatel, evakuovali sme cele mesto, podte zachranime vas, je to nebezpecne. A kazatel povedal: „Nie, Boh sa o mna postara, ja si nerobim starosti“. Vody bolo stale viac a viac a prisiel dalsi zahranny cln a zachranar v nej hovori: „Hej kazatel, zhorsuje sa to a nebude to lepsie. Sme tu aby sme vas zachranili“. A kazatel hovori: „Nie ja ostavam lebo Boh sa o mna postara“. Voda pribudala az nakoniec bol kazatel na streche kostola a priletela helikoptera a zachranari mu hovoria: „Hej kazatel, zhorsuje sa to a nevyzera ze to bude lepsie. Mozete tu zomriet“. A kazatel: „NIe, Boh sa o mna postara, urcite bude vsetko v poriadku“. A voda stale stupala a stupala a kazatel sa utopil. A ked bol mrtvy a dostal sa do neba, stretol tam Boha a kazatel bol nasraty a hovori: „Ja tomu nerozumiem. Veril som v Boha veril som v bibliu, myslel som ze sa o mna postaras, ale ja som umrel. Co sa stalo?“ A Boh hovori: „Ty idiot, my sme ti poslali dve lode a helikopteru“. ………Chapete to?????? Clovek je kanal Boha. St Germain casto hovori ze jediny sposob ako moze Boh konat je skrze individualizovane Bozske vedomie a to je JA SOM – Skrze jednotliveho cloveka ktory kona.

      • Avatar photo

        Marián

        Maia toto neni vtip! To je to ako su vyucovani najbohatsi ludia planety. Ale nikomu to nehovorte, to je tajomstvo. 🙂 Garantujem Vam ze ludia ako Elon Musk, Larry Page, alebo Bernard Arnault, Warren Buffett, Jeff Bezos alebo moj oblubenec ktory by bol aj dnes najbohatsi clovek na planete a to je Andrew Carnegie ktory zalozil US Steel – vsetci tito ludia poculi na vlastne usi tento pribeh od svojich ucitelov ktori patrili medzi TOP najbohatsich ludi planety. Vsetci tito ludia funguju podla rovnakeho vzorca uspechu.

        • Avatar photo

          Maia

          MARIÁN,
          díky za objasnění.
          A ano, souhlas,
          mám doma pár velmi zajímavých knih ohledně bohatství
          a mnohé znalosti stojí na hodně stejných principech.

          Pak si to člověk porovná s tím,
          co učí ve školách, co předává obecná společnost
          a to je od těch principů na hony vzdálené. 🙂