Face Building,  Zdraví a Krása

POZICE JAZYKA, VÝVOJ OBLIČEJE A PROPOJENÍ S TĚLEM

Jakým způsobem držíme jazyk souvisí s našimi zvyky kde máme jazyk v klidu v bdělém stavu a ve spánku, nebo jak ho používáme při činnostech, kterými jsou polykání, žvýkání a mluvení.

A co je nejdůležitější součástí vývoje obličeje? 

Správné držení jazyka. 

Příroda vytvořila jazyk tak, že má stimulovat měkké tkáně na horním patře velmi specifickým způsobem. Za účelem dosažení optimální exprese genetického kódu při vývoji obličeje, jazyk musí stimulovat horní čelist určitým způsobem během polykání, kdy polkneme zhruba 2000 za den, a během 20 a více hodin za den po probuzení a ve spánku, kdy jazyk odpočívá nehybně v ústech.

Optimální poloha našeho jazyka při polknutí a odpočinku stimuluje měkké tkáně našeho patra a spouští procesy v našem těle k trojrozměrnému ukládání kostí po celém obličeji.

Co je správná pozice jazyka?

Správné držení jazyka je často definováno jako tisknutí jazyka na horním patře úst, nikoli ho nechat odpočívat dole ve spodním patře.  Tato definice je v podstatě v pořádku, ale je nedostatečná. Není dost přesná.

Existují správné a špatné způsoby, jak držet (tisknout) jazyk na horním patře. Špatný způsob je tisknout pouze špičku jazyka. 

Správný způsob je tisknout celý jazyk. 

Správné držení jazyka zahrnuje tisknutí přední a zadní části do horní čelisti. 

Někdo může mít neurčitý pocit, že jazyk nedokáže tisknout nahoru v zadní části. 

Vstaňte a v zrcadle si zkontrolujte váš návyk držení hlavy a krku. Jazyk je propojen s mnoha svaly, šlachami, vazy a kostmi obličeje, krku ale i s dalšími částmi těla – např. svaly břicha, svaly hýždí atd. Letmý pohled na anatomická schémata všech těchto spojů je ohromující, a proto není pochyb, že špatné držení jazyka je spojené s nedostatečně vyvinutými svaly krku, jež jsou důsledkem nesprávného postoje těla, krku a hlavy. 

Správné držení jazyka není možné dosáhnout bez korekce držení krku a hlavy. 

Lidé mají ve zvyku mít hlavu i s krkem v předklonu, temeno mívají často pokleslé, ramena povystrčená nahoru, a proto jazyk není schopen udržet svou správnou pozici na horním patře v celé své délce.

Tento způsob držení krku, hlavy a jazyka ovlivňuje vývoj obličeje v průběhu času. V jistém věku jde o tzv. dědičnost, v průběhu dalších let je to nazýváno stárnutím.

Kdyby však šlo pouze o vnější krásu. Jde však o zdraví. Způsob dýchání určuje, zda vaše tělo bude mít dostatek NO (oxidu dusného), jehož dokonalý poměr se vmíchává do vzduchu pouze při dýchání nosem. 

Když je jazyk dole a vpřed, dochází k držení těla vpřed a dochází k dýchání ústy.

Jazyk dokonce ovlivňuje zdraví vašich kyčlí a tím také způsob vaší chůze.

Jazyk je jako kormidlo a podpůrný systém skrze fasciální linii, která vám teče až k nohám.

Je tudíž propojené špatné držení jazyka, špatné držení páteře, nedostatečné dýchání a k tomu připojené další zdravotní problémy.

Jazyk je extrémně složitý svalový a fasciální systém. Propojení vede z vnitřního oblouku chodidla přes prostředek těla k jazyku a čelistním svalům.

Není to úžasné?

A tak pro lepší podporu nohou, kyčlí a páteře je potřeba zapracovat na držení jazyka.

Při cvičení, které přilepuje jazyk na horní patro se zapne fasciální kormidlo až ke konečkům prstů na nohou.

Text + úvodní foto: Maia Špačková

7 komentářů

  • Avatar photo

    Radka

    Fascinující informace! Děkuju! Věřím, že nikdy není pozdě začít dělat věci nově a jinak. I když už nejsou podmínky ideální 😊

    • Avatar photo

      Gabriel

      Radko, podmínky nejsou nikdy ideální, protože je tvoří lidé. Je jim 20 a mají pocit, že se jich to netýká. Je jim 50 a tohle není priorita, před tím jsou peníze, aby děti mohli tohle a tamto, a ještě cheme tohle… a pak je jim 75 a na všechno už je stejně pozdě.
      Je to jako když se ptal kamarád druhého, co je realitní makléř, kdy je správná doba koupit nemovitost – odpověď zněla – teď a teď a zase teď = vždycky, když jí chceš koupit.
      Neptej se druhých. Nejsou ve tvých botách, nic nevědí o tobě a tvém snu a jen se necháš znejistět.
      A tohle je podobné. Kdo chce začít, musí se k tomu rozhodnout a začít. Bez toho to nejde. Ale vždy, když k tomu použijeme JáJsem Přítomnost, vyloučíme všechny lidské = nedokonalé postoje a řešení, tak získáme brzy to, po čem toužíme. Díky za tuhle větu 🙂

      • Avatar photo

        Radka

        Ano, souhlasím. Když se chce, jde vše a když ne, nic nepomůže. Já jsem moc šťastná a vděčná za všechny tyto informace a implantuji si je do svého života, jak jen to jde. ❤ Přišly pro mně v tu nejsprávnější chvíli, jsem na ně připravená. ❤ Děkuji!❤

    • Avatar photo

      Maia

      Radko, nejtěžší na tom všem je se skutečně vnitřně rozhodnout. Takovéto : „Já to dokáži!“
      A pak setrvat v pravidelnosti.
      Z počátku, pokud chce někdo vidět rychlé výsledky – a ty jsou viditelné při intenzivním pravidelném cvičení již za 1-2 týdny, je zapotřebí cvičit tak 20-30 minut a nejlépe dvakrát denně.
      Jak nějaký cvik na posílení jazyka, tak do toho zahrnout obličejové cviky- ty totiž veskrze všechny posilují jazyk.
      Téměř každé cvičení, které cvičím, a některé cviky jsem dala prostřednictvím videí na stránky a další přibudou, zapojuje jazyk a to velmi intenzivně.
      Tělo se velmi rychle chytá příležitosti projevit svůj plný genetický potenciál, který každý máme v každé buňce.

      A pak, když kdokoliv setrvá ve cvičení, jako odměna za jeho rozhodnutí a setrvání v tom rozhodnutí, přichází milé ocenění toho, jak vypadá a jak na lidi působí.
      Okolí bude reagovat velmi rychle.

      Každý milimetr hraje v obličeji ohromnou roli a lidé podvědomě reagují na každou takovou maličkou změnu.
      Každá žena touží po své kráse – ne být jako šablona podle někoho, ale po své vlastní originální kráse, která je zářivá, mladá, božsky něžná a přitom svá. 🙂

      • Avatar photo

        Radka

        Maio, ano, to rozhodnutí je určitě nejdůležitější krok. Pak vše ostatní jde už lehčeji. Pokud si člověk vytvoří z čehokoliv radost, jde to samo. 🥰 Děkuju Ti!

  • Avatar photo

    Maia

    JEDEN TRIK:
    Sedněte si někam kde nejste rušeni.
    A začněte v duchu opakovat tuto větu: „JÁ JSEM Vzkříšení a Život.“
    Jednu dvě minuty.
    A pak si uvědomte, kde máte jazyk.
    Toto prohlášení zvedá jazyk do dokonalé pozice.

    Když jsem toto zjistila, došlo mi, proč žákyně Saint Germaina, která si jeden rok vystačila jen s touto jedinou větou, prošla ohromnou fyzickou proměnou.
    Jednu z rolí tam hraje totiž to, že pokud stále a stále v duchu mluvíte tuto větu, jazyk máte v dokonalé pozici nahoře mírně vzadu, a to působí svou silou na kosti, obličejové svaly a pleť, že pokud někdo takto dokáže setrvat celý rok, tak je to úplně jiný člověk.

    Pak jsou tu další aspekty toho, že na tuto větu speciálně buňky okamžitě reagují a začnou tvořit úplně odlišné chemické látky, než u běžné populace.
    Buňky jsou na tato slova velmi citlivé, proto Ježíš prostřednictvím této věty velmi rychle pozvedl své fyzické tělo do specifické vibrace a Nanebevzestoupil.
    Dost dobře si umím představit, jak musel být Ježíš v obličeji dokonalý.
    Určitě nebyl žádný stařec, nikdo kdo má neharmonický obličej s velkým nosem, ani ten, kdo byl zabalen v Turínském plátně.
    Kdo pozná aspoň trochu působení této věty na své tělo,
    nebo její sílu v životě a její schopnost vás vyvést z velmi extrémní situace, pak toto vše pochopí
    a bude se jen usmívat nad všemi těmi
    zaručenými podobami Ježíše. 🙂