Transformace,  Zdraví a Krása

JAKOU ROLI MAJÍ MÉDIA V PŘÍPADĚ EPIDEMIÍ?

Jerry: V poslední době v médiích slýchávám, že ti, kdo mají zájem, se mohou nechat v centru města zdarma očkovat proti chřipce.

Ovlivní takové zprávy rozšíření chřipkového viru?

Abraham: Ano, velmi to napomůže rozšíření chřipkového viru.

V dnešní době se ve vašem prostředí nevyskytuje větší zdroj negativního vlivu, než je vaše televize.

Stejně jako v každé části vašeho prostředí i zde existuje chtěné a nechtěné a vy máte schopnost zaměřit svou pozornost, a proto z vaší televize a médií přijímat to hodnotné – nicméně tyto zdroje vám ve skutečnosti předkládají ohromně zdeformovaný, nevyvážený pohled. Po celém vašem světě pátrají po problémových oblastech, míří na ně září reflektorů, zveličují je a podbarvují dramatickou hudbou a pak je vlijí do vašich obývacích pokojů předávajíce vám ohromně zdeformovaný pohled na určitý problém proti blahu vaší planety.

Nepřetržitý příval reklam z oblasti zdravotnictví je nemocným zdrojem negativního vlivu, neboť vám vysvětlují, že „u každého pátého člověka se ve skrytu nachází ta a ta nemoc a vy můžete být zrovna tím pátým.“

Ovlivňují vás a nabádají, abyste se zamysleli, a pak říkají: „Navštivte svého lékaře.“

A když jdete ke svému lékaři (vzpomeňte si, že záměrem vašeho lékaře je najít něco, co není v pořádku), zrodí se nebo zvýší vaše negativní očekávání.

A s dostatečným množstvím takového vlivu začne vaše tělo projevovat důkazy těchto pronikavých myšlenek. Vaše lékařská věda je dnes pokročilejší než kdy před tím, a přesto více z vás, než kdy před tím, je nemocných.

Zapamatujte si, že abyste cokoliv vytvořili, musíte na to POUZE MYSLET – a pak to očekávat – a ono to je.

Ukazují vám statistiky; vyprávějí vám horory; podněcují vaše myšlení, a když vám dávají podněty formou velmi podrobného názoru, dostavují se emoce: HRŮZA A STRACH…TOHLE JÁ NECHCI! A jedna strana rovnice je hotová. Pak vás nabádají, abyste si zašli na lékařskou prohlídku nebo se nechali jít očkovat proti chřipce: „My samozřejmě víme, že se jedná o epidemii, jinak bychom vám nenabízeli očkování proti chřipce zdarma,“ a toto dokončí další díl OČEKÁVÁNÍ či UMOŽNĚNÍ – a nyní se nacházíte v dokonalé pozici, abyste dostali chřipku či přijali podstatu čehokoliv jiného, o čem se hovoří.

Dostanete to, na co myslíte, ať to chcete, nebo ne.

A tak pro vás bude velmi užitečné, když si začnete nacvičovat svůj vlastní příběh o svém zdraví, abyste, až se v televizi objeví ten děsivý příběh (příběh, který nechcete prožívat), si mohli vyslechnout jejich verzi a mít z toho spíše legraci než strach.

Ukázka z knihy: PENÍZE A ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI

Autoři: Esther a Jerry Hicks

FOTO: Maia Špačková

3 komentářů

  • Avatar photo

    Maia

    Není tato ukázka toho, jak lidé tvoří epidemie pomocí myšlenek-očekávání-emocí, dokonalá?
    A znovu a znovu dokola,
    dokud to nepochopí. 🙂 🙂 🙂

    • Avatar photo

      Maia

      AZUZI, moc rádo se stalo. 🙂
      Tento princip je v dnešní době velmi zneužívám a bylo by hezké, kdyby si toho bylo vědomo co nejvíce lidí.