Zahrada

RAJČATA RUTHJE

Pro letošní sezónu jsem zvolila mou velmi oblíbenou odrůdu Ruthje. Je to koktejlové rajčátko, s plnou sladko-kyselou chutí a jemnou slupkou. Asi 90 % rajčat na zahradě je tato odrůda. Znám ji z německých bio obchodů, kde jsou pěstována v Demether kvalitě a jsou to nejdražší rajčátka, která tam prodávají.

Tento rok je Ruthje obzvláště povedená. Včera jsem sklidila poprvé plný košík rajčátek a po vložení do úst jsem se ocitla v nebi.

Rajčátko svou jemností se v ústech doslova rozpustí a zalije vás dokonalou chutí, ze které vám proběhne mráz po zádech.

Bez jakékoliv skromnosti zaujímám postoj, že moje rajčátka jsou ještě chutnější, než ta německá v Demether kvalitě – a že ty jsou opravdu velmi, velmi dobrá. Pokud byste stáli o tento druh rajčátek, semínka můžete koupit zde: https://www.permaland.cz/cs/shop/osivo/rajce/salatove-rajce/001728_rajce-ruthje.php

Chválím Já Jsem Přítomnost, protože to je její Dokonalost, která to vše obstarala. Vím to s naprostou přesností. Tuto sezónu jsem o tom obdržela pevný důkaz.

Rajčátka jsem na jaře vysadila do záhonů, do kterých jsem vpravila trochu kompostu a pěknou dávku bio uhle. Také jsem měla dost velké časové zpoždění – vše šlo do záhonů na konci května.

Během růstu rajčata obdržely pouze jednu dávku hnojiva určená rajčatům, zakoupeného v tekuté formě v bio obchodech v Německu. Na víc péče nezbyl čas, vzhledem k ještě většímu množství záhonů, které jsem si letos poručila a manžel je s radostí vybudoval.

Proto mám radost nejen z hojné zeleniny, bylinek a ovoce, ale také z velkého množství květin, o kterých jsem snila. I když…květin není nikdy dost.  🙂  

Již spřádám další plány, jak vytvořit prostor pro nové barevné kompozice.

Na jaře jsem zpočátku sklouzávala k občasným pochybnostem, zda zahrada zvládne toto velké zpoždění, ve výsledku je však letošní úroda všeho, včetně květin, mnohonásobně vyšší než kdykoliv před tím.

Získala jsem tím důkaz „Přítomnosti Života“ a jasný obraz toho, že není vnější podmínka, která by nemohla být zaměřením se na tuto „Přítomnost Života“ změněna. 

A tak chození po zahradě, dívání se na ní,

vyzývání Té „JÁ JSEM Přítomnosti“ a udávání směru,

kterým má konat,

je tou nejproduktivnější prací „zahradníka“. 🙂

Text + fota: Maia Špačková

5 komentářů

  • Avatar photo

    Azuzi

    Ahoj Maia, krasna zahrada, odrodu paradajok Ruthje urcite vyskusam, nie vsetky paradajky mam take pekne ako su tie Tvoje, musim asi vacsi doraz klast aj na hnojenie na jar. Pracu v zahrade milujem, nabija ma to energiou, dostavam sa tam do toho stavy „flow“ clovek nevnima cas.

    • Avatar photo

      Gabriel

      Zuzka, skus dát více vědomí do své zahrady. Maia si se vším povídá a zpívá tomu a každý brouček má své trenky a ví kam patří 🙂 Snížíš si dřinu a materiální snažení. Krásnou zahrádku všem, co pěstují cokoliv, přináší JáJsem.

    • Avatar photo

      Maia

      Azuzi, hnoj touto větou: „Mocná JÁ JSEM Přítomnosti, vnes do těchto rajčat svou Dokonalost a přiveď tu nejkrásnější a nejbohatší úrodu, jakou si z lidského pohledu umím představit“. A dělej to po nějakou dobu každý den. 🙂 To je nejlepší hnojivo.

  • Avatar photo

    Radka

    Nádherná zahrada, krásná úroda a dokonalost „JÁ JSEM Přítomnosti“.
    Mě to tak moc baví sledovat, jak to krásně funguje!!! 🙂
    Je to velká motivace a inspirace. Děkuji za to!
    Dnes jsem si uvědomila, jak velmi jsem se v poslední době posunula já sama díky prohlášením „JÁ JSEM“.
    Má to sílu, kterou nelze ani popsat slovy.

    Maio, děkuji, za Tvou inspiraci!!! Ani nevíš, jak moc! 🙂