MAIA TEXTY

CO SKUTEČNĚ ZNAMENAJÍ PŘEKÁŽKY NA NAŠÍ CESTĚ

„Jestliže najdeš v životě cestu bez překážek…určitě nikam nevede.“  (A.C.Clarke)

Tato slova dokonale vystihují obecné předpoklady o tom, jak má život na Zemi vypadat.

Mnoho lidí přijalo víru toho, že cesta člověka vede skrze stálé zdolávání překážek a bolestí.

To má sloužit k vývoji a učení. 

A až po životě dojde takový člověk k odměně ve vytouženém ráji mimo tuto Zemi.

Na tato paradigmata lze nahlížet z jiného úhlu.

Z pochopení věčných principů tohoto vesmíru.

Z poznání toho, co to znamená vyvíjet se a chápat podstatu lidského života.

Začněme tím, že jsme více než fyzické tělo. 

Naše nefyzická část je mnohem větší a obsahuje vesmírné znalosti podstaty bytí a tvoření v tomto vesmíru. Jejím úkolem je vést nás skrze fyzickou cestu do souladu s naším nefyzickým Zdrojem.

Tento Zdroj vibruje na frekvenci lásky, která vyjadřuje radost, nadšení, vášeň a „záměrné tvoření“, což vše dohromady poskytuje lidské bytosti skutečnou SVOBODU BYTÍ v blahobytu a nekonečné kreativitě…přesně to, co každá lidská bytost přišla do hmotné reality manifestovat v té nejryzejší podobě.

Každý z nás, kdo se narodil do tohoto světa předem věděl a znal principy „záměrného tvoření“,

včetně všech vesmírných zákonů a jejich přímého působení na vše a všechny.

Po narození a někdy ještě během prenatálního vývoje většina bytostí velmi rychle přijímá „vibrace“ od svých rodičů a okolí. Tyto vibrace obsahují jejich „víru“ a systém myšlení. Mnoho dětí se tímto způsobem začne vzdalovat svému plánu být „záměrným tvůrcem“ svého života a všech svých zkušeností.

I když si předem byly vědomi toho, že přichází do prostředí plného kontrastů, jež jim pomohou definovat to, co pro sebe chtějí, velmi brzy se většina z nich začne ztrácet v přemíře okolní vibrace, která jim postupně začne zhmotňovat nechtěné věci a zkušenosti.

Tyto nechtěné věci jsou právě těmi překážkami, které větší část lidí považuje za potřebnou součást života.

Z hlediska vyšších vesmírných principů však tyto překážky pouze ukazují na to, že si nejste vědomi toho, jakým způsobem tvoříte a kam směřujete svou pozornost. 

Zdolávání překážek je tedy ve skutečnosti pouze o jedné věci

– o uvědomění si „kontrastu“ mezi tím, co chcete a co k sobě přitahujete 

a o následném přesměrování své pozornosti na to, co chcete. 

To je princip, který vás dovede k tomu, co skutečně chcete…tedy k opravdovému vývoji, který spočívá v tom, sladit se se svou nefyzickou energií – svým Zdrojem = Přítomností Boha v nás.

Tento proces je tím, co jsme sem přišli prozkoumat 

a v čem se chceme zdokonalit.

Žít plnohodnotný život v souladu se svým Zdrojem, který manifestuje „Dobro“.

Tento stav se projevuje tím, že „umožníme“ druhým prožívat vše, co si zhmotňují, aniž bychom se jejich procesu účastnili, a současně s tím „umožňujeme“ sobě žít život v proudící radosti, hojnosti, prosperitě, expanzi a tvořivosti bez omezení.

Co nám tedy ve skutečnosti manifestuje „cesta s překážkami“?

Pouze jediné…že stále nevědomě zaměřujeme pozornost na věci, 

které nechceme 

a tímto si do svého života přitahujeme nechtěné zkušenosti.

Cesta s překážkami ukazuje, 

že stále někde klademe odpor 

a že si ještě nejsme plně vědomi toho, 

kam se ubírá naše pozornost, 

nebo jakými přesvědčeními bráníme umožnit si to, 

po čem toužíme.

Avšak ve své čisté podstatě

nás má Život inspirovat 

a podporovat,

ne omezovat.

Text + fotografie: Maia Špačková

15 komentářů

  • Avatar photo

    Maia

    Jinými slovy:
    „Pokud najdeš cestu bez překážek,
    pak to je ta pravá cesta.
    Jako jediná má schopnost Tě zavést
    tam, kde chceš být.“ 🌹

    Jednoduše,
    cesta, která má vést k Dobru,
    je cesta bez námahy a bez překážek. 🥰😘

    To, že nás má někdy kontrast vést k uvědomění toho,
    co pro sebe chceme,
    nenamená,
    že si ten kontrast
    máme zvát do své zkušenosti. 😉🍀

    • Avatar photo

      Irena

      Tím💋 Maio💋, jak neustále přidáváš články, které dychtivě hltám, tak se mi zdá, že se skládají více a více a více architektonické desky. Jsou to desky hlubšího uvědomění, které sahají nad rámec této reality. Cítím to a děkuji Ti za to.
      Děkuji i tady všem přispěvovatelům.🌹Ráda Vás všechny čtu .

  • Avatar photo

    Kate

    Maio a Gabrieli, vsechny posledni clanky jsou dokonale a tak vserikajici. A tento obzvlast… Dekuji! ☺️
    Ten program, ze by kazdy mel v zivote alespon nejak/necim trpet, je ve spolecnosti (i v tech tzv alternativnich kruzich) tak silny, ze je dulezite si to zvedomit a pripominat si, ze utrpeni je vlastne jedna z voleb a ja se muzu rozhodnout jinak… I kdyz to casto neni lehke a vyzaduje to usili se neustale soustredit na pritomnost, myslenky a pocity…. Ono casto byva jednodussi spadnout do role obeti…Ja se v tomto ohledu porad ucim a mam radost, kdyz se ke mne dostava takovato inspirace, utvrzeni, dalsi vhledy, a ze se diky temto strankam posouvam vpred.

    Kdyz jsme u toho utrpeni, jak vnimate koncept karmy? Ja se s takovym tim klasickym vyznamem karmy nikdy nemohla ztotoznit a moc by me zajimaly vhledy Vas tady… od Abrahama jsem kdysi v nejakem sezeni zaslechla neco v tom smyslu, ze je to nas vymysl a nic takoveho neni (pokud se tedy dobre pamatuji, je to uz dlouho)… z jinych zdroju se uz ale ty informace lisi a pak je to matouci…

    • Avatar photo

      Maia

      KATE
      děkuji 🙂

      A co se týká „karmy“,
      já to našla!!! 🙂

      ZDE:
      ABRAHAM: OSUD A KARMA

      OTAZKA: Jak spolu souvisí osud, karma a zakon přitazlivosti. Abraham odpovedel toto (prelozil jsem pouze casti tykajici se karmy…cela odpoved byla delsi a rozvijela jeste zakon pritazlivosti a dalsi veci):

      ABRAHAM: V tomto smyslu je vse zakonem pritažlivosti a můžete to nazývat osud, karma, jestli chcete… jinými slovy nic k vám nepřichází, co by nebylo odpovedí na vaše vibrace..pokud někdo říká, že je to osud, tak to říká proto, protože nerozumí tomu, že k němu přichází to co má ve svých vibracích…
      A říkají, že důvod proč nedostávaji něco, co chtějí, je to, ze existují jiné síly, které kontrolují to, co k nim prichází.. a nazyýají to třeba karmou nebo osudem…

      …pak je tu další věc, která to trochu komplikuje a tou je to, ze jste premýšleli už než jste se sem dostali, nabízeli jste své vibrace již před tím, než jste se sem dostali, ale nikdo z vás nedal do pohybu jakékoli negativní pritazlivosti, před tím než jste se sem dostali. Všechny pritažlivosti, které nabízíte z nefyzického pohledu jsou nabízeny z místa čisté pozitivní energie…
      … takže pokud vaše vyšší já (vnitřní bytost) by chtela se k vám připojit k jedné negativní myšlence, jaké si myslíte, ze jsou šance, ze by vás vaše vyšší já poslalo zpět vyčistit nějaký nepořádek, který jste udělali dříve? Jinými slovy, tak se to prostě neděje… Každá vaše negativní emoce je vaše habituální myšlenka a nesetkává se s myšlenkou širšího pohledu..

      Takže karma, když lidé používají slovo karma… dobře buďme féroví, lidé pod slovem karma myslí spoustu věcí.. ale vetšinou když lidé používaji slovo karma, myslí spojitost, návaznost mezi různými životy.. a tato existuje. Ale návaznost ze života do života je čistě pozitivní energií, která přijde do vašeho těla a pak se v něm potloukáte okolo.. a buď se vědomě vrátíte k Energii Zdroje, nebo se k ní vrátíte až zemřete, ale vrátíte se do Energie Zdroje a je to poté z tohoto rozvinutého pohledu, ze kterého zase učiníte vstup do další fyzické zkušenosti.. takže není nic ve vaší zkušenosti, když se narodíte do fyzického těla, co by mělo jakékoli negativní pouta k tomu, co jste žili před tím, nikdy, vůbec nikdy, za žádných okolností, ani jedinkrát, nikdy..

      Osud neexistuje v tom smyslu, ze něco mimo vás vás kontroluje.. štěstí, náhoda, nic takového není.. je pouze to, že nabízíte své vibrace a zákon přitažlivosti vás dá dohromady s věcmi, které odpovídají vašim nabízeným vibracím…

      • Avatar photo

        Kate

        Maio, udelala jsi mi radost, dekuji 🥰
        Jako vzdy, Abraham ma perfektni vysvetleni a nejhezci na tom je, ze pri jejich vykladu (at se tykal cehokoli) jsem nikdy nepocitila ani spetku odporu, ale naopak, naprosty soulad a mnohdy i ulevu. Proto ja osobne mam u sebe Abrahama na nejvyssi pricce 😊

        • Avatar photo

          Denisa

          Krásný text. 🙂

          „Velmi brzy se většina z nich začne ztrácet v přemíře okolní vibrace.“….. Ihned jsem si vzpomněla, jak se napříč knihami Saint Germaina, často opakují varování o neblahém vlivu okolních sugescí od druhých lidí, které na nás mají zpětný vliv a je třeba se od nich osvobodit, např. vytvářet okolo sebe „elektronový kruh“.
          Velmi se mi to líbí, jako by tím člověk vědomě uzamknul svůj svět, své tvoření před vibracemi, které k němu pronikají od jiných lidských bytostí a které v jeho světě nemají co pohledávat.

          ……….
          Velmi souhlasím ohledně toho, umožnit druhým prožívat to, co si sami zhmotňují, aniž bychom se jejich procesu účastnili a sami si tak nadále tvořit krásný život v expanzi. Z minulosti mám odzkoušeno, že účast na problémech druhých, není ani v nejmenším dobrý nápad. Pozornost teče k jejich problémům a problémy na vaší cestě na sebe nenechají dlouho čekat. Přání vám „drhnou“, objevují se otravné nepříjemnosti, jste bez energie. Však se i říká, že cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly… Nebo čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. 😀
          Nejlepší pomoc je opravdu zářit a být šťasten, inspirovat. 🙂

  • Avatar photo

    Iva

    Co nám tedy ve skutečnosti manifestuje „cesta s překážkami“?

    Pouze jediné…že stále nevědomě zaměřujeme pozornost na věci,

    které nechceme.

    Děkuji Maio, velmi silné uvědomění. Každý tvůj nový článek je tak nádherný, lahodný a povzbudivý. Děkuji, posílám lásku, moc se mi líbí, že láska je jak lepidlo 🙂 )

  • Avatar photo

    Gabriel

    Dnes se to obzvláště povedlo – oba články jsem si vytisknul na papír a podtrhávám si to, co mne nejvíce oslovuje. Ostatně tak jsem se vždy nejvíc naučil – opisováním a podtrháváním textu jsem došel k pochopení a zapamatování. Není cílem to memorovat, ale dojít hlubokého pochopení a pak se ty věci musí dostat pod kůži tak, jako když jezdíte autem či na kole. Říká to i Joe Dispenza, že teprve, když se vám vědění stane automatismem, dosáhnete lehkého vytváření výsledků, protože už nepřemýšlýte na technikou, ale nad smyslem, kterého chcete dosáhnout.
    Proto každý, kdo tvrdí, že něco nefunguje, by měl říci z jaké úrovně znalosti daného procesu to řeší.

    Jinak všem moc děkuji za diskus a pochvaly a za názory a otázky. Dělá nám to lepší stránky a lepší materiál ke studiu. Díky. Jste úžasní, všichni.

  • Avatar photo

    Eva Mrázková

    Sleduji Maiu již roky, včetně jejích starých později zrušených stránek, ale zatím jsem nenapsala žádný příspěvek. Roky poslouchám Esther Hicks (Abrahama) v originále, vlastně denně při rutinní práci, na kterou se nemusím soustředit. Dnes mi to nedalo a nakonec jsem se registrovala, abych mohla ocenit Mainy skvělé příspěvky a také čím dál tím lepší diskuse pod články, které mi někdy přinesou stejnou míru jasnosti jako samotný článek. Moc mi to pomáhá hlavně v tom, co zmiňuje Gabriel v dnešním příspěvku „dostat to pod kůži“. Z počátku mi to šlo pomalu, prvních několik let jsem Abrahama a vše kolem tohoto tématu hltala, cítila jsem, že to se mnou rezonuje, že je to nesmírně osvobozující, ale málo jsem to praktikovala. Hlavně v tématech na kterých mi tolik nezáleželo to šlo samo, nebyl tam žádný odpor. Poslední dobou, od Covidu, se mi daří to víc a víc uvádět do praxe, stále s větší lehkostí a i v situacích ve kterých jsem mívala větší odpor. Moc oceňuji Vaší práci a denně se těším na nový příspěvek (-:

    • Avatar photo

      Maia

      EVO
      moc děkuji za velmi milý příspěvek.
      To je vždy velmi radostné dozvědět se,
      kdo sledoval i předešlé stránky.

      A potvrzuji tu lepší a lepší diskuzi po články.
      Je to úžasné, jak to s vámi roste
      a jak mě inspirujete.
      Ta energie krásně plyne
      a stává se úžasnou hybnou silou. 🙂 🙂 🙂

  • Avatar photo

    Pitaya Fae

    Maio, velmi oceňuji tento článek. Vnímám to už dlouho podobně a i v mém životě si pomalu uvědomuji, kde si ještě takzvaně hážu klacky pod nohy. Například rčením „Musím se stále učit“ a nebo „Správný přítel je ten, který mě kritizuje a ukazuje na mé nedostatky.“ jsem si do života zvala zbytečné okliky a pak jsem se nestačila divit. 😆