Transformace,  Zdraví a Krása

DECH PRO OTEVŘENÍ ENERGETICKÝCH CENTER: Probuďte své Božství!

Milí přátelé, dnes bych se rád podělil o určitou kombinaci technik, která vám může přinášet velmi rychlý užitek i během dne, v podstatě kdekoliv se zrovna nalézáte. 

Na počátku je dobré říci, že naše tělo vykonává až 95 % svých činností na základě automatických programů, které jsme si postupem času, od narození vybudovali.

Pokud máme nějakou myšlenku, tato v mozku propálí doslova spojení některých neuronů a pokud ji opakujeme vícekrát, vznikne z toho nejdříve zvyk a pak se toto naše chování propíše do toho, čemu říkáme osobnost. S tím, ruku v ruce, mozek vytvoří biochemickou reakci, která utvoří specifickou chemikálii, podle druhu dané myšlenky. Tyto chemické sloučeniny směřují pak v těle přesně a cíleně do energetických center, podle typu dané myšlenky a chemikálie. 

Tato centra byla nazývána dříve čakrami. 

V každém tomto centru je pleteň, která tvoří svého druhu malý shluk mozkových buněk, 

tedy inteligentní tkáň. 

Pro zopakování vám zde uvedu tato centra, jak jsou po sobě, odspoda nahoru: 

  1. Pánevní dno – oblast pohlavních orgánů – toto centrum ovládá pohlavní činnost, vylučování, sexualitu a vše s tím spojené, je spojené s tvořivou energií (reprodukce) 
  2. Za a pod pupkem máme centrum řídící konzumaci, trávení, vylučování a přeměnu potravy, trávicí šťávy. Toto centrum nám řídí naše vztahy, sociální kontakty, rodinu, kulturu atd. 
  3. Solar plexus – v prohlubni břicha nad pupkem, pod bránicí. Ovládá žaludek, tenké střevo, slezinu, ledviny a játra (Usmívej se játry – známá věta z filmu Jíst, meditovat a milovat). Toto centrum ovlivňuje pocity agrese, důležitosti, chuti do život, sebeúcty, a cíleného záměru. Pokud zde nastolíte rovnovážný stav, ovládáte své prostředí a vyřešíte potíže v životě. 

Tato tři centra, pokud nastane situace krize v našem životě – útok na naše tělo či osobu, existenci atd., fungují v krizovém módu, podle známého uteč, bojuj, zachraň se. V tu chvíli, kdy jste ve stresu, tak se okruh těchto center uzavírá a fungují jen tyto tři dolní centra, jako záchranný systém a dál, vzhůru už energie neproudí.

Pokud tedy žijeme dlouhodobě ve stresu, v problémech atd. tak si tvoříme jen tyto chemikálie. Tím si tělo vytváří znovu a znovu podmínky pro naše stále stejné myšlenky strachu, nenávisti, bolesti atd. a my žijeme opakovaně v těchto smyčkách. Máme pevně vypálené trasy v mozku (dobrá zpráva je, že pokud je přestanete používat dlouhodoběji, smažou se). 

Takto žijeme opakovaně podle minulosti – stejná trasa do práce, stejné výsledky v životě, stejné problémy a neúspěchy. 

4. Prostor za hrudní kostí – srdeční čakra – ovládá zdraví imunitního systému, opravy těla, regeneraci. Zatímco dolní centra jsou o nás samotných, zde dochází k posunu k nesobectví, lásce, vděčnosti a soucitu, důvěře, inspiraci. Zde sídlí naše Božství a tudy vcházíme do těla, při každé meditaci. Zde začínáme. Toto centrum v rovnováze přináší celistvost a spokojenost s tím, kdo jsme. 

5. Prostor uprostřed hrdla a štítná žláza, tkáně krku. Tudy projevujeme lásku, vzniklou ve čtvrtém centru. Vyjadřujeme se jazykem, sdílíme radostně své pocity a myšlenky.

6. Toto centrum máme v zadní části naší hlavy – je to zhruba zadní část nad krkem, kde se protíná s vodorovnou z třetího oka. Střed mozku posunutý vzad – zde je šišinka! Víte, že šišinka, pokud jí „propláchneme „energií, stoupající páteřním kanálem, který všechna tato centra propojuje, dokáže sama vypnout analytickou mysl, která nám opravdu často nepomáhá? Je to také vstup do vyšších dimenzí.

7. Toto centrum je uprostřed hlavy a obsahuje hypofýzu, vyšší božství a nejvyšší úroveň našeho vědomí. 

8. Toto centrum, jako jediné je nehmotné a nalézá se nad naší hlavou, asi 40 cm nad temenem. Je to naše spojení s vesmírem a při jeho aktivaci dochází k vhledům a porozumění, tvořivým energiím a informacím (shora, z kvantového pole atd.) 

Jak jsem uvedl, pokud jsme ve stresu či ohrožení, a to nemusí být vůbec skutečné, protože záleží na tom, jak se na to dívá náš mozek, stačí že on to považuje za skutečné! energie v páteřním kanálu, která propojuje všechna tato centra, se zastaví ve třetím centru a vy jen přežíváte. 

Proto zde uvádím jednoduchou techniku, kdy tuto energii vytáhnete vzhůru až do nejvyššího centra. 

Tuto techniku používá Joe Dispenza před každou meditací na svých kurzech, právě aby otevřel lidem jejich systém energetických center. 

Jedná se o dýchání za současného postupného sevření všech svalů od pánevního dna až zhruba pod bránici – tedy ta první tři centra. Zajímavé je, pokud provedete nádech, kdy cítíte, jak vám jde vzduch a energie od páteřního počátku, od pánevního dna vzhůru páteří až do mozku a ven do prostoru osmým centrem, nejen že pohybujete mozkomíšním mokem, ale také dýcháte kostmi na lebce, jako se to děje při kraniosakrální práci. Ta práce tohoto toku je pomalá a mozkomíšní mok oběhne asi jednou za dvě hodiny celý systém. 

Nejprve si nacvičte postup sevření svalů – sedněte si (na židli či do lotosového květu se zkříženými nohami) a postupně zapínejte od pánevního dna vzhůru všechny svaly kolem těchto tří center. A vydržte co nejdéle to jde. Pokud máte tyto partie ochablé, lze to velmi dobře cvičit při sezení u práce v kanceláři, ve stoje ve frontě na kasu, prostě všude. Navíc to udělá pěkné bříško a zadeček, že 🙂

Následně, jak jste si to zatínání vyzkoušeli, to spojte s dýcháním tak, že pomalu, jak zatínáte svaly, nadechujete se a jakoby táhnete brčkem vzduch do sebe a nahoru, jak jen to jde. Co nejdéle. A pak to podržte nahoře. Podržte to opět co nejdéle. Vzpomínáte na Saint Germainovo dýchání 8-8-8? 

Ano napočítejte si v duchu osm až deset na nádech a osm až deset na podržení vzduchu nahoře. Pak si vydechněte a uvolněte se. A opakujte to 5x a 7x dokola. 

Doporučuji to doprovázet myšlenkou na větu „Já Jsem Vzkříšení a Život!“ „Já Jsem Vzkříšení a Život mého Dokonalého těla!“, nebo jinou podobnou, z dílny Já Jsem 🙂

V tuto chvíli to bude obzvláště prospěšné. 

Tímto cvičením si nejen otevřete cestu nahoru před meditací,

ale i během dne tím odstraníte stres,

zmírníte bolest hlavy a vylepšíte si náladu.

Přijdou vám lepší myšlenky,

zmírníte příkrý pohled na tento svět a vašeho šéfa apod. 

Pokud byste chtěli mnohem více detailů, doporučuji Vám práce Joe Dispenzi, zejména pak poslední knihu Becoming supernatural, v češtině „Probuďte své Božství“. 

Kapitolu vám psát nebudu, přečtěte to celé, je to jako detektivka a stojí to za to. 

Já sám jsem nikdy nestál o vědy kolem těla a nebavilo mne to, 

ale Dr. Joe je opravdu zábavný a ví o čem hovoří, 

má to vše položené na vlastních výzkumech a dalších studiích. 

Přeji Vám mnoho úspěchu v práci tímto postupem. 

Gabriel

Text: Gabriel, fotografie: Maia Špačková

—————————————————————————————————————————————————–

Každý článek, který vám naše stránky nabízí, je malým dílem, jež si žije vlastním životem. 

Doprovází jej vždy autorské fotografie, které vám dotváří náladu. 

Záleží nám na tom, abyste se při čtení dobře cítili a měli při tom úžasný zážitek. 

Stránky provozujeme na kvalitním serveru a naši technici pečují o to, 

abyste mohli kvalitu zažívat z většiny vašich zařízení. 

Pokud se vám stránky líbí, můžete přispět na jejich provoz. 

Měsíčně je potřeba nejméně 4600,-Kč na zajištění technického provozu stránek. 

Vaše finanční příspěvky nám můžete posílat na účet 1029737000/2700,  VS 888

 IBAN 

CZ1927000000001029737000

SWIFT: BACX CZ PP

8 komentářů

  • Avatar photo

    Maia

    Tato technika je vyzkoušená.
    Připojila jsem ji nedávno
    ke své každodenní meditaci se „Zlatým Světlem v buňkách“
    a ejhle,
    cítíla jsem,
    jak jsem po této technice dechu
    mnohem rychleji propojená a vtažena do
    silné představy této speciální meditace.

    Co se týká sezení se ztaženými svaly,
    tak to je již dlouhodobě můj způsob sezení, chození,
    meditování
    a v podstatě i spaní, jelikož spím na tvrdé podložce.
    A tak bez cvičení díky tomuto zvyku
    získáte pevné ploché bříško,
    pevný zadek ve tvaru broskve
    a pevné, hezky tvarované nohy.

    A je to základ proto,
    abyste byli schopni dosáhnout co nejvíce rovné páteře.

    Když důkladně pročtete ty čakry (energetická centra)
    tak bez dokonale rovného krku a
    a dokonalého postoje hlavy
    nebude energie a aktivace hypofýzi správná.
    Stačí jen malé zoblení páteře
    a vy brzdíte proud Zdroje (Života).

    To je i důvod,
    proč starší a staří lidé
    mají špatný postoj hlavy a krku.
    Je to podvědomé odpojování se od života.
    Ale o tomto tématu
    by se dala napsat celá kniha. 🙂

  • Avatar photo

    Gabriel

    Při praktikování nádechu je dobré si udržet zbytek těla, ramena vše ostatní v pokud možno uvolněném stavu, aby výsledkem bylo stále rovné a vzpřímené tělo a ne zatnutá hrouda, jako jsem to na počátku zkusil já, prosím. 🙂 tedy mám zapojené svaly uvnitř kolem center, ale kolem udržuji klid a při nádechu si říkám větu Já Jsem. V dalším postupu pak Dr. Joe doporučuje a ukazuje, jak se dá připojit povznášející emoce a co to má za další efekt. Dá se dokonce nahromaděná energie v těch spodních třech centrech znovu rozpustit a využít, jako byste to našli ve skladu, že.

    Velmi doporučuji těm, kteří se o to opravdu zajímají, nastudovat to celé pocťive v jeho poslední knize. Je opravdu úžasná!!! Já jsem byl takový věčně odpojený od všeho, co patří tělu a co jsem našel v létě tyhle knihy, tak jsem tím docela nadšený. Proto občas vytahuji jeho videa a dávám sem překlad. On je podle mne nejlepší ze současných průvodců k lepšímu žití. A má za sebou vlastní zkušenosti i praxi se svými dětmi! A funguje to všude 🙂

    • Avatar photo

      Radka

      Gabrieli, děkuji za inspiraci na knihu, právě mi přišla. Moc se těším!

      Právě mám rozečtenou “ Jak přelstít ďábla“ od Napoleona Hilla a to je taky super. Zajímavé je, že ač byla kniha napsána v roce 1938, jeho rodina rukopis 70 let ukrývala a nechtěla ho vydat. Báli se reakce, kterou by kniha ve společnosti vyvolala. Vlastně se nedivím, kniha je velmi aktuální v současné době, takže tehdy by to asi vyvolalo šílenství… 😀

      • Avatar photo

        Gabriel

        Radko, moc rádo se děje. Napoleona Hilla jsem přečetl znovu před cca rokem, koupil a objednal jsem celé nové vydání „Myšlením k bohatství“, na to navázanou novou knihu příběhů lidí a film a vše co tam bylo. Je to prima čtení a určitě to mnoha lidem pomůže někam se posunout.
        Ale Dr. Joe je jiná liga.
        Včera jsem poslouchal jeho rozhovor na Gaia s panem Noorym a padlo tam, že Joe je skutečně JEDINÝ,
        kdo tyto věci takto poskládla dokopy a otestoval tisíci měření a dal zpět vědcům ke zkoumání.
        Je to unikátní a jediné na celém světě, ucelené vedení ke změně.
        Přeji Ti moc krásný zážitek, já to mám jako detektivku a mohu to testovat na sobě 🙂

  • Avatar photo

    Lenka Holá

    Děkuji za skvělou inspiraci, popravdě tuhle knihu jsem si pořídila ale ještě jsem na ni neměla čas.Po téhle ukázce se těším ještě víc až se začtu.
    V posledních dnech jsem myslela na to že si chci vytvořit během dne alespoň pár krátkých nových prospěšných návyků, tenhle dech mi přijde perfektní, navíc ještě v propojení s prohlášeními.
    Vyzkoušela jsem to hned po ránu a musím říct že jsem se hezky připravila na nový den.Uvědomila jsem si plně své tělo kdy jsem se s ním hezky propojila jako při józe např.
    Všimla jsem si že krčím ramena a mohla jsem je postupně uvolnit a narovnat se, navíc se při této technice posiluje pánevní dno což je super.
    Při opakování jsem cítila velké zklidnění a celkový stav souladu krásné.

    Jsem moc vděčná a oceňuji tyhle nádherné stránky a vaše příspěvky Maio a Gabrieli, čtu vaše řádky už dlouho ale nikdy jsem se neodhodlala vám napsat až teď,chci poděkovat ne jen v duchu ale nahlas.To co zde předáváte se mnou velmi souzní.Jsem obdivovatelkou nádherných fotografií přírody které to tady celé zdobí, přeji vám mnoho úspěchů.
    A všem přeji opravdové silné odhodlání a odvahu v tom být tou nejlepší verzí sebe sama ❤️

    • Avatar photo

      Maia

      LENKO
      moc děkuji za tuto Tvou zkušenost s technikou dechu. 🙂

      A stejně tak moc děkuji za to,
      že jsou stránky pro Tebe inspirací.
      To mě moc těší.
      S radostí
      Maia 🙂

    • Avatar photo

      Gabriel

      Lenko, já jsem si koupil knihu „Zbavte se zvyku být sám sebou“ a „Placebo“ a ležely mi asi 8 měsíců v pracovně. 🙂

      A pak jsem se jednou začetl do té „Zbavte se zvyku být sám sebou“ a najednou jsem viděl Dr. Joa na YT ,
      co máme někdy v létě letos zde na stránkách – s titulky.
      A úplně to se mnou rezonovalo. Když jsem si koupil tuhle poslední bibli, kde to vše hodně utřídil, shrnul a podpořil desítkami let výzkumu,
      tak to celé zapadlo. Doslova ho hltám, kde ho vidím.

      Děkuji Ti za krásná slova.
      Potřebujeme oba s Maiou vědět, že to někdo čte a že vám to přináší to, co od toho čekáte.

      Díky a krásný čas.

      Gabriel

  • Avatar photo

    Katerina

    Jelikož je tady v poslední čas hodně zmiňovaný Dr Joe Dispenza, jehož téměř všechny knihy rovněž trůní v moji knihovničce, chtěla bych zde sdělit informaci pro ty, kteří by snad měli zájem vyzkoušet i jeho kurzy, že nyní. opět Jeden z nich, FORMULA, začne od pondělí -28.11. na YOUNITY cz v české i anglické verzi. Začne jeho bezplatným úvodem, po němž volitelně následuje jeho obšírnější placená část.
    Jen pro info.