Zdraví a Krása

HYDRATAČNÍ SÍLA OKURKY

Mnoho lidí prochází svým životem s chronickou dehydratací a nemají žádnou představu o vlivu této kondice na jejich zdraví. Okurky jsou pro takový stav velmi rychlou podporou. Jsou fontánou omlazujícího efektu, protože zasahují až na tu nejhlubší buněčnou úroveň. V létě nás také obdarují svým výborným ochlazujícím efektem, který dělá velmi dobře horkým stagnujícím játrům. Při každodenní konzumaci mohou okurky zvrátit poškození jater až o 10-15 let na zpět.

Čerstvá okurka je z potravin nejlepším omlazujícím tonikem na světě. Její elektrolyty velmi dobře ochlazují přetížené ledviny a nadledvinky, které musí neustále odfiltrovávat toxické nečistoty a trpí přehřátím od toxické kyseliny močové.

Pokud máte jakékoliv onemocnění ledvin, chodíte na dialýzu, nebo vám ledvina chybí, pití čerstvé okurkové šťávy každý den může být pro vás velmi prospěšné.

Stopové množství glycinu a glutaminu v okurce v kombinaci s extrémním obsahem enzymů a koenzymů (některé pomáhají štěpit bílkoviny), plus s více než 50 stopovými prvky jsou skvělým pomocníkem při neurologických poruchách. Ve slupce mají mnoho chlorofylu, vitamínů B, vitamínu A a C. 

Máte-li tyto podmínky, vneste do svého jídelníčku co nejvíce syrových okurek: 

onemocnění ledvin, selhání ledvin, chybějící ledvina, únava nadledvinek, úzkost, Epstein-Barr (EBV)/ mononukleóza, diabetes, hypoglykémie, migrény, amyotrofická laterální skleróza (ALS), ekzém, psoriáza, neplodnost, zánětlivé onemocnění pánve, nachlazení, chřipky, cytomegalovirus (CMV), chronický únavový syndrom (CFS), fibromyalgie, roztroušená skleróza, lupus, kvasinkové infekce, infekce E. Coli, infekce Streptococcus, spálení od Slunce, …

Dále jsou nápomocné při těchto příznacích: 

horečka, lupy, nadýmání, žaludeční křeče, stagnující játra, dehydratace, bolesti hlavy, suchá svědící kůže, návaly horka, přibývání na váze, příznaky menopauzy, premenstruační syndrom, úzkost, neuralgie (trojklanného nervu), citlivost na potraviny, záněty, toxicita krve, acidóza, bolesti zad, všechny neurologické příznaky (včetně brnění, necitlivosti, křeče, záškuby, nervové bolesti a svírání hrudi), …

Emocionální podpora: 

Pokud se vy, nebo někdo milovaný, zaobíráte otázkou hněvu, vneste do stravy mnoho okurek. Nabídněte okurky každému, kdo se snadno rozzuří, je nespokojený, podrážděný, mrzutý, nebo nepřátelský.

OKURKOVÁ ŠŤÁVA:

Zhruba 0,5 l čisté okurkové šťávy denně může mít velmi významný efekt na zdraví a kvalitu života.

Text + foto: Maia Špačková

2 komentářů

  • Avatar photo

    Azuzi

    Velmi sa tesim navratu tychto stranok, ktore boli pre mna vzdy inspiraciou a motivaciou. Uhoriek mam uz niekolko rokov kazde leto velmi vela zo sklenika a odstavujem ich, lebo zjest by sa to nestihalo, takze skoro 10 rokov kazde leto stavy z nich pijem niekedy aj 2 litre denne.

    • Avatar photo

      Maia

      Děkuji. 🙂 Já jsem prozatím měla okurky každý rok tak akorát na salátky. Letos mám mnohonásobnou úrodu k velké radosti a tak si občas užívám i tuto lahodnou šťávičku. S pár kapkami citronu.