Face Building

ELIMINUJTE DVOJITOU BRADU A POVOLENÝ KRK – vše souvisí s kondicí jazyka

V tomto videu je velmi pěkně názorně ukázán opravdu dost účinný cvik, který posiluje jeden z nejdůležitějších svalů našeho těla a tím je jazyk.

Jeho kondice a poloha úzce souvisí s tím, jak bude vypadat naše tvář, jak hezky budou zarovnané zuby, a s mnoha dalšími velmi důležitými procesy v těle, které tvoří nejenom naši krásu ale i naše zdraví.

V této ukázce je důležité vnímat, že při vyplazování jazyka je nutné nejenom hlídat to, že tlačíte ramena dolů, ale i to, že jazyk vytahujete ven v jeho zúžené šířce, ne v uvolněné šířce. Ve videu je to velmi dobře názorně ukázáno a pochopíte to, i když neovládáte angličtinu.

Tento cvik můžete dělat kdykoliv a kdekoliv a když ho uděláte intenzivně – třeba 8-10 výplazů s maximální silou, uvidíte efekt v obličeji ihned. Bude působit plněji a odpočatěji. 

Když ho zařadíte do svého cvičení pravidelně i párkrát denně v sadě třeba 10 vyplazení jazyka, velmi brzy uvidíte na obličeji trvalejší výsledky.

Já ho ve své sestavě cviků mám.

Kondici jazyka poznáte i podle toho, jak daleko ho dokážete vytáhnout.

Jak ho budete trénovat, jeho délka vytažení se prodlouží.

To je správně.

Pokud není jazyk dostatečně flexibilní, pak jen není možné správně držet v jeho ideální poloze, která generuje správné dýchání nosem (dostatek NO), široký zubní oblouk, zdravý tonus svalů obličeje, dobrý postoj hlavy a krku, pěkně vyvinutý obličej (tvář roste horizontálně, ne vertikálně, jako při pootevřených ústech a dýchání ústy), hezké rty, plnější líčka, hezkou linii spodní čelisti, správné trávení, a mnoho dalších pozitiv.

Dýchání nosem také zklidňuje mysl, a mozek pracuje lépe a jinak.

Jazyk držen v nižší pozici vede ke zdravotním problémům v celém těle. Jazyk je orgán, který řídí trávicí proces a je důležitý pro nervové signály v mozku. Když díky nižší pozici jazyka nesprávně polykáte, tvoří to užší zubní oblouk, vysoké patro a v některých případech nesprávný skus. Z toho pak plyne nezdravé noční dýchání ústy.

Dýchání ústy také nestimuluje vagusový nerv, který je jedním z primárních lebečních nervů a pohání trávicí systém.Tím se lidé dostávají do módu boje, kdy je systém trávení brzděn nebo zastaven.

Pokud nedochází ke správnému polykání (s jazykem v horní poloze), udržuje to tělo v trvalém stresu. 

To samozřejmě ovlivňuje trávení, protože v takém stavu pro tělo není trávení prioritou.

Nechte se tedy inspirovat „Koko“ a vytrvejte. 

Jakmile uvidíte první výsledky,

Které mohou být viditelní již po 1-2 týdnech pravidelného cvičení, ta radost z krásnějšího obličeje stojí za to. 

Každý máme ve své DNA vzor pro svou individuální ale Dokonalou krásu.

A změna návyků, ke kterým nám pomůže cílené cvičení, je cestou ke kráse, která je přirozená, protože tělo zná „kánon krásy“, to je matematika Boha, a cviky vás k němu bude více a více přibližovat. I když u toho zachová vaši individualitu.

Maia