Transformace

Abrahámovské postřehy

Když pozorujete své okolí, které vás obklopuje a cítíte, jak oceňujete to, co vidíte, tak ladíte sami sebe na frekvence toho nejlepšího, čím jste. A pak to nejlepší ze všeho, co existuje je to, co vidíte. Takto ovládnete svůj vlastní bod přitažlivosti. 

Chtěli bychom, abyste dosáhli místa, kde nebudete chtít poslouchat lidi, jak kritizují jeden druhého…kde se nebudete radovat z toho, že někdo něco pokazil…kde vám tak moc záleží na vašem dobrém pocitu, že jste ochotní myslet si o lidech jen dobré věci… jste ochotní hledat jenom pozitivní aspekty a řešení a nejste vůbec ochotní vybubnovávat všechny problémy tohoto světa.

 

Nemusíte mít peníze, abyste je mohli přitahovat, nemusíte být 100% zdraví a dokonalí, abyste to přitáhli a zhmotnili na svém těle. Nemůžete ale vibrovat zároveň tím, že jste chudí, že jste nemocní, že vám prostě něco chybí a zároveň tu věc přitahovat. 

Podstata je v tom, že dříve, než se váš stav začne měnit, je nutné najít způsob, jak se cítit dobře v situaci, ve které jste právě teď. 

Jste kým jste, jste tam, kde jste.

Uberte tedy na své pozornosti na věci, které nechcete, které vás trápí a bolí. ¨

„Strčte před tím hlavu do písku“, nevěnujte tomu žádnou pozornost. Přestaňte psát seznamy toho, co vám nejde, co vás trápí a bolí, co vám hrozí a zastavte myšlenky na to, co by se mohlo stát ještě horšího. 

Začněte vyprávět jiné příběhy!

Směřujte své myšlenky směrem, jakým chcete, aby se váš život, vaše zdraví a vaše finance či vztahy ubíraly. 

Ztište svou mysl. Pomalu, láskyplně, v klidu si představte to, co vám navozuje dobrý pocit. Kousek po kousku, myšlenku za myšlenkou, krok za krokem. Až do té míry, že nebudete mít ve své mysli téměř žádné místo pro existující stav. 

Váš bod přitažlivosti se posune, a vy začnete dostávat odlišné výsledky. A zanedlouho si, díky odlišným výsledkům, které se vám budou manifestovat, vytvoříte přesvědčení, nebo znalost, že požadovaných výsledků dosahujete s lehkostí a snadno a více a více. 

Vyhledávejte důvody, proč se cítit dobře a uvědomte si, 

co opravdu chcete 

a své myšlenky udržujte ve stavu,

který vám přináší dobrý pocit.

(Abraham-Hicks, Esther Hicks; překlad + úprava: Gabriel Špaček, foto: Maia Špačková)

3 komentářů

    • Avatar photo

      Maia

      Deniso, děkuji za ocenění.
      Také cítím, že se povedlo shrnout to nejdůležitější a slova Abrahama mohou být pro někoho více srozumitelná, než to, jak to vyjadřuje Saint Germain.

      I když, v minulosti jsem rozdala pár knih od Abraham-Hicks a mnohokráte se stalo, že dotyčný něco z toho přečetl, řekl, že to je jasný, knihu zaklapl a dál se nechal unášet okolnostmi.
      A protože ty lidi znám, pak je zajímavé vidět tu jasnost. 🙂

  • Avatar photo

    Denisa

    Ano, Abraham je ala Saint Germain, v moderním hávu. 😀 Na obou zdrojích mi přijde fascinující, jak jsou stejné, řečené jinak, ale stejné.

    S rozdáváním knih Abraham-Hicks mám podobnou zkušenost, s tím rozdílem, že mi bylo řečeno „Hm, mě to nezaujalo“. A žel, dotyční se nechávají také dále unášet okolnostmi a to u nich vede buď ke stagnaci a více nežádoucím okolnostem. A přitom by stačilo tak málo – ale to už musí každý sám pro sebe si umožnit. 🙂
    Je vidět rozdíl, kdo tyto zákony zná a používá a kdo je odmítl a je vláčen. 🙂