Transformace,  Zdraví a Krása

CESTA K MLÁDÍ A ZDRAVÍ: Dr. Mirzakarim Norbekov

Kniha je určena těm, kteří se rozhodli dát sbohem svým neduhům, jsou odhodláni na sobě pracovat a chtějí poznat, co dokáže síla jejich ducha.

Tisíce lékařů nabízejí tisíce cest, jak pravili dávní mudrcové. Nezabývali se vědou v dnešním smyslu slova, ale hodně toho dokázali na cestě k poznání sebe samých a uměli se vypořádat s nemocemi.

Váš organismus je váš nejlepší lékař!

Začátek sedmé lekce je v interních skupinách obvykle vyhrazen pro udílení zápočtů. Je třeba poznamenat, že tato akce není určena jen k tomu, aby povzbudila ty, kdo zůstávají pozadu. Jejím hlavním cílem je popohnat všechny, včetně úspěšných žáků. Neradujte se, milí externisté, ani vy se nevyhnete tomuto osudu. Vyložte na stůl své deníky a připravte se na pořádnou nakládačku.

„Tak tohle se mě netýká“, může mi někdo říct. „Já mám všechno v naprostém pořádku. Program lekcí zvládám s předstihem a cvičení mi jde lehce. Jizva se mi zmenšuje, písek se sype, játra se neozývají. Všechno jde jako po másle. Já žádnou nakládačku nepotřebuju!“

Tak si prověříme váš stav v tomto okamžiku. Projděte si níže uvedený seznam a napište ke každému bodu minus nebo plus. Tohle bude naše zápočtová prověrka.

1.Spánek – kvalitní

2.Chuť k jídlu – velká nebo ohromná

3.Nálada, vnitřní stav – zlepšuje se den ode dne.

4.Funkce střev – znormalizovala se nebo se normalizuje. Zde se může projevit efekt kyvadla. Pokud jste například dříve měli sklon k zácpě, může vás teď trápit průjem. Kyvadlo, které předtím dlouho rezavělo v jedné poloze, vyskočilo a zhouplo se na druhou stranu. Nebojte se, brzo si najde svůj neutrál.

5.Funkce nezdravého orgánu – obnovují se (po krátké krizi)

6.Jizva – pomalounku mizí.

Tak jaké máte výsledky? Pokud jste úplně zvládli všechny body učebního programu a pracovali ve správném klíči, není těžké je uhodnout. Musíte mít šest plusů.

Děje se to, co by se dít mělo. Mechanismus sebe obnovy vašeho organismu se (zpočátku s lehkým skřípáním) dal do chodu. Zlepšení vašeho stavu je tak nepochybné, že se zdá, jako by už nebylo, co si více přát. Teď budete dál pěkně dělat rozcvičku, dechovou gymnastiku, trénovat emoce, přemisťovat pocity a pomalounku polehounku dojdete až k tomu chrámu, k němuž vedou tisíce cest. Přišel nejkritičtější (a někdy přelomový) okamžik vašeho sebevzdělávání (jehož vrchol se nachází v lekcích 5-8). Kde se skrývá ono nebezpečí? Tady.

„…Poprvé, když mi začala mizet jizva, začaly se mi zmenšovat křečové žíly a zlepšovat zrak, uspokojilo mě to a začala jsem čekat. Cvičení jsem dělala mechanicky a proces zlepšování se zastavil. A teď se znovu rozběhnul…“

To je úryvek z deníku jedné naší „repetentky“ – ženy, která při prvním pokusu o získání zdraví a mládí utrpěla porážku, ale našla v sobě sílu podniknout nový (tentokrát už úspěšný) pokus.

Sebeuspokojení – to je past, to je ta pavučina, do které nás láká klamný pocit úspěchu. Když se zapletete do jeho sítí, je s vámi amen. Kolo, které jste v sobě s takovým úsilím dali do pohybu, se zastaví a všechno se vrátí do starých kolejí. Proto je tak důležité, abyste v tomto stadiu procesu sami sebe popohnali, proto je tak důležité, abyste si v kritickém okamžiku řekli: „Ale, ale, příteli, tak ty bys chtěl pěkně sedět v chládku? No tak, vstávej, lenochu, a pohni kostrou – do cíle máme ještě daleko!“

Právě teď musíte zkoncentrovat veškerou vůli a veškeré směřování k vytouženému cíli i proto, že nová cvičení, která budete muset zvládnout, budou ještě složitější a ještě efektivnější. Jejich účelem je roztočit setrvačník sebe uzdravení, který se teprve zvolna začal otáčet a tato práce vyžaduje doplňkové volní impulzy.

Působení těchto impulzů (samozřejmě jen při prvním a nejjednodušším vysvětlení) je možné přirovnat k působení silných (zvláště hormonálních) lékařských preparátů, které také pomáhají organismu udržet se na potřebné úrovni. Ale všechny tyto preparáty k nám přicházejí zvenčí a způsobují degradaci (odumírání) naší přirozené schopnosti sebe uzdravení. Organismus se vnitřně rozvrací, začíná považovat cizí pomoc za normální a přestává čelit nemoci. Kromě toho je předávkování takovými prostředky neméně škodlivé než jejich nedostatek.

Lékař pouze předpokládá, kolik a čeho je nemocnému třeba, kdežto náš mozek (na podvědomé úrovni) naprosto přesně ví, jakou pomoc, kdy a v jakých dávkách potřebujeme. Musíme jen probudit k činnosti odpovídající struktury v jeho hlubinách a ty už pak samy pošlou rozkaz té či oné dosud spící žláze.

Tento program sebe obnovy můžete uvést do chodu jen vy sami, a nikdo kromě vás. 

Na této cestě jsou hlavními určujícími faktory touha a víra v sebe, tj., chcete-li, váš duch, od kterého není daleko k duši.

Všechno ostatní jsou hmota a biochemie (materiální přemisťování látek v organismu), které bez odpovídajícího (duchovního) dohledu upadají a stárnou.

Mládí je vlastnost organismu, která nezávisí na věku. Opouští nás jen tehdy, když mu to (díky své liknavosti) dovolíme. 

Ukázka je z knihy : Lekce Dr.Norbekova: Cesta k mládí a zdraví – Mirzakarim Norbekov

Fotografie: Maia Špačková

One Comment

  • Avatar photo

    Maia

    SPOKOJENOST není ctnost,
    Ani cesta k duchovnímu probuzení.
    Náš úkol zde je vyvíjet se,
    neustále,
    protože nejsou hranice toho,
    kam až můžeme zajít.
    A toto zkoumání skrze nás
    chce Stvořitel zažívat.
    A tak nás vyslal, Svá prodloužená Já,
    a řekl:
    „Jděte a tvořte
    a potom všechna svá stvoření přiveďte ke Mně!“😘🌹

    Spokojenost nás ukolíbává
    a uvádí nás do postupného zastavení tužeb
    a s tím ruku v ruce
    do zastavení „životní energie“.
    Žádné mistrovské dílo
    nevzniklo skrze spokojenost.
    Žádný velkolepý vynález,
    nevznikl skrze spokojenost.
    K žádnému Nanebevzetí
    nedošlo skrze spokojenost. 🥰