Transformace

VIZUALIZACE, MEDITACE NEBO JAK?

Často vídám a znám to i ze své vlastní zkušenosti, že si lidé kladou otázku, jak správně vizualizovat nebo jak utvářet silnou představu skutečnosti, kterou chcete vytvořit, nebo podporovat. 

Někdo vám řekne, že na to máte meditovat. Jenže meditace, jak to vnímám já, vyžaduje určitou schopnost, vést jasně svou mysl určitým směrem a nevpouštět do ní myšlenky na jiné věci než ty, které právě chcete rozvíjet a posilovat. 

Základem každé této techniky je to, že si všechny myšlenky, slova a představy – ono to jde ruku v ruce, utváříte „pozitivně“. Co to znamená? Nejde jen o to, že si do svého vyjádření nestrkáte zápor ne, a to zcela zásadně, ale že tvoříte všechna prohlášení a představy tak, že neobsahují vůbec ty skutečnosti, které si nepřejete podporovat. Také neřešíte cestu, jak se k tomu dostanete, ale pouze výsledný stav! 

Pokud vaše mysl bloudí a vy si sice představujete svůj úspěšný projekt, své zdravé dítě, svého milujícího partnera, kopec peněz, nové auto, dovolenou snů, prostě cokoliv, a najednou hopla! mezi tím, jak láskyplně myslíte na vaší milovanou bytost, se vám zjeví váš šéf, který vás zrovna dnes pěkně naštval, pak je představa ta tam. A začínáte znovu a znovu. 

V hlavě pak máte sice obrazy a myšlenky vašeho cíle, ale promíchané s tím, co nechcete. A vibračně to pak vychází jako nulová výslednice, nebo ještě hůř. Matematici ví, o čem hovořím, když se skládají vektory v prostoru, Bůh ví, co z toho vzejde a kam to směřuje. 

Ostatní vězte, že jednoduše se může stát, že sice pracujete hodinu na vaší představě, ale výsledný součet energetických potenciálů všech těch vámi vystřelených šípů na všechny strany je jen velmi malý posun vpřed. A tak byste mohli pracovat tak dlouho, až si řeknete, že to nikam nevede a vrátíte se ke staré dobré matérii. Sice jste vláčeni energetickým polem většinové společnosti neznámo kam, ale můžete si společně postěžovat, jak ten čas letí a že tam musí každý atd. 

Proto jsou důležité různé podpůrné věty a vyjádření, které zde Maia od St.Germaina uvádí a které vám dávají možnost říci „Odejdi, Já zavírám dveře a ty zůstaň venku!“ apod.  Vyžaduje to ale vaši pohotovost a zběhlost, abyste reagovali jasně, silně, rozhodně a rychle, a to bezprostředně poté, co se vám ta, která nechtěná myšlenka objeví, mezi těmi vašimi chtěnými. A ruku na srdce, jestli to je pro většinu z nás bez tréninku těžké v mysli, pak rétoricky – při mluvení o vašich věcech nahlas sám pro sebe je to ještě těžší, jakkoliv právě hlasitá prohlášení mají svou velkou sílu.  Nikdo nás toto nenaučil. Vyžaduje to určitě sebelásku a notnou dávku jazykové obratnosti hlasového projevu. 

Vůbec nejtěžší je obhájit si své představy před druhými. Stačí, když se vás někdo zeptá, jak se máte a vy řeknete, že??? No, co řeknete? Že dobře? A přitom se cítíte mizerně, protože ve své mysli víte, co všechno se vám nedaří. Ale jemu do toho nic není! Tak nasadíte úsměv č. 1 a řeknete dotyčnému, že úžasně a přidáte pár frází. Nedoporučuje se vůbec hovořit před druhými, kdy nevíte 100 %, že vás podpoří, probírat vaše sny a touhy. Výsledkem je často jen to, že vám nějaký váš „přítel“ vaše projekty rozmluví, jako bezcenné a bláhové. 

A nakonec této malé procházky po technikách představování si svého cíle, vám doporučuji jednu, která je velmi účinná a pro vás bezpečná. Pište rukou na papír. 

Sedněte si v klidu, sami, někde na bezpečném místě k papíru, bloku apod. a určete si téma, co chcete vylepšit, co si přejete řešit. Může to být i žádost k Já Jsem Přítomnosti o jasné znamení, co máte dělat, kam se vydat ve svém životě dál. Otázky ohledně zdraví, majetku, vztahů atd. 

Výhoda ručního psaní je to, že jste se psát naučili již v raném dětství, a tak tahy perem po papíru nejsou předmětem žádného myšlenkového pochodu na vědomé úrovni. Je to čirý automatismus, jako vaše dýchání. 

Když budete psát na počítači, přijde vám během toho pět mailů, tři smsky a dvacet upozornění od kamarádů na FB. A pokud ne, tak se vám alespoň podaří udělat překlep, nebo něco jiného. 

Prostě základem psaní vaší představy je vaše svatá trojice – VY, papír a pero.

A pak už jen klidné soustředění, jak formulovat svou myšlenku na papír. 

To nastolí ve vaší mysli takovou míru klidného zaměření na to, co chcete, že začnete tvořit první myšlenku, třeba tak, jak jsem popisoval v článku o utváření vztahu. Začnete prvním kamínkem a nevíte úplně kam to vede, jen se necháte vést. A jak píšete, tak se vám myšlenky řetězí, jak říká Abraham, a vy utváříte takový malý román o tom, co chcete.

Stačí 17 sekund setrvat na jedné základní myšlence a na ní navrstvit další a další. To jde snadno. A pokud to uděláte alespoň čtyřikrát, tak jste provedli tvoření po dobu 68 sekund a tím jste uvedli do pohybu Vesmír, který pracuje ve váš prospěch. 68 sekund čistého pohybu jasně vaším směrem, bez rušení jiných protisměrných myšlenek dává hybnost, která má velký smysl a sílu. 

Buďte v tom úspěšní a buďte vytrvalí – dělejte to denně, každý den a pozorujte, co se vám ve vašem životě mění, co je jinak, kam to celé vede. 

Hodně úspěchu.

 

Text: Gabriel Špaček, foto: Maia Špačková + Maienka

3 komentářů

  • Avatar photo

    Gabriel

    17 sekund čisté myšlenky je rovno 2000 hodinám akce
    34 sekund čisté myšlenky je rovno 20 000 hodinám akce
    51 sekund čisté myšlenky je rovno 200 000 hodinám akce
    68 sekund čisté myšlenky je rovno více než 2 000 000 hodinám akce
    A to už je opravdu hodně dlohá doba.
    Proto těch 68 sekund stojí za to.

  • Avatar photo

    Ysfira

    Další článek nevyčíslitelné hodnoty… Úplně mě to inspirovalo k tomu, abych zase začala více psát. Mockrát děkuji!

  • Avatar photo

    Azuzi

    Mily Gabriel velka vdaka za tento clanok, to cloveku dava taky velky optimizmus, ze si ani nevies predstavit. Urcite vesmir pracuje pre nas len si musime vediet spravne zelat a dostatocne nato mysliet, tie myslienky treba niekedy fakt utriedit a porozmyslat co by bolo pre mna to najlepsie.Kazde rano ked sa prebudim, tak rozmyslam nad nadchadzujim dnom a tym si utvaram svoj den, svoj vztah k rodine a k ostatnym okolo mna, rozmyslam co sa michce a z coho som nadsena a co sa mi nechce a do coho sa musim nutit.