Face Building

CVIKY NA UVOLNĚNÍ RTŮ

Zde pár jednoduchých cviků na rty. Rty jsou jednou ze 3 zón, které lidské oko velmi vnímá a podle nich v prvních pár sekundách určuje věk člověka.

Rty a jejich kruhový sval jsou spojeny s mnoha svaly obličeje a když se zužují, tím, že jsou stále více sevřené ze stresu a jistých návyků, pomalu táhnou dolů další svaly obličeje a začnou napomáhat prohlubujícím se kruhům pod očima, povoleným svalům na lících, prodlužuje se délka mezi koncem nosu a začátkem horního rtu – čímž obličej nabývá staršího výrazu.

Ráda bych zdůraznila, že to také souvisí s postojem jazyka. Když je jazyk na správném místě, rty jsou správně postavené a udržují si svůj plný tvar.

Poslední cvik s trubičkou vloženou mezi rty (kdy zuby máte opřené o sebe a trubičku vsunete mezi rty a opřete o přední zuby, lehce držíte koutky úst nahoru, velmi doporučuji jako skvělou pomoc pro přeprogramování postoje rtů. S tím se samozřejmě přeprogramovává i postoj jazyka.

Velmi to doporučuji dělat např. když sedíte u počítače. Prostě si tu trubičku tam vložte a držte- zuby opřené o sebe a zdvižené koutky úst – ucítíte, že jazyk v takovém případě držíte jen nahoře. Můžete také trubičku držet při řízení a jiných činnostech. Brzy uvidíte, jak se vám obličej prozáří, jelikož do něj přestanete pomocí sevřených rtů vnášet napětí.