Nezařazené

PŘI BOJI S MONSTRY SI DEJTE POZOR, ABYSTE SE JIMI NESTALI

Od Mike Adamse, redaktora Natural News: Co nejdůrazněji odsuzujeme teroristické útoky proti Izraeli, které provedli militantní členové Hamasu. Jejich akce zaměřené na civilisty byly zvířecí, barbarské a zcela neslučitelné s lidskou civilizací. Ztráta nevinných životů mezi izraelskými občany je srdcervoucí a je třeba podniknout kroky k zastavení tohoto cyklu násilí.

Osoby odpovědné za tyto útoky – včetně těch, kteří se podíleli na finančním sponzoringu, vojenském plánování nebo přímé pomoci Hamásu – by podle mého názoru měli být nalezeni, zatčeni, stíháni a podrobeni co nejpřísnějším důsledkům soudů, včetně odsouzení k smrt, pokud tak rozhodne soud.

Ti, kdo v současnosti stojí na straně Hamásu, stojí na straně terorismu, prosté a jednoduché. 

Měli by být hlasitě a opakovaně odsuzováni.

Zároveň, ze smyslu pro lidskost a soucit s bližními, musím odsoudit izraelské akce zaměřené na více než dva miliony palestinských civilistů s taktikou obléhání, kterou dokonce i OSN odsuzuje jako válečné zločiny. Izrael přerušil dodávky vody, potravin, elektřiny a paliva do pásma Gazy. V poslední elektrárně v Gaze došlo palivo a nemocnice nemají tekoucí vodu. Izrael bombardoval únikovou cestu z Gazy do Egypta, čímž znemožnil občanům Gazy uprchnout. Mezitím neúnavné bombardování ze strany IDF vedlo k úplnému zničení stále rostoucího seznamu obytných budov a jejich obyvatel s sebou, což má za následek nejméně 140 palestinských dětí, které nyní zabily izraelské odvetné akce.

Více než 1,5 milionu žen a dětí je nyní v podstatě uvězněno v Gaze, bez úniku, protože prohlášení Izraele (Gallanta, Netanjahua a dalších) jasně ukazují, že Gaza se „promění v trosky“ a že bude vedena válka proti Palestincům „bez omezení“ a bez ohledu na jakákoli pravidla války, která byla uznávána po tisíciletí (jako je šetření žen a dětí během vašich vojenských tažení).

Izrael má zjevně v úmyslu provést operaci etnických čistek napříč Gazou

Ze slov izraelských vůdců je zcela jasné, že IDF má v úmyslu zahájit pozemní válečný útok na Gazu a že během této války mnoho vojáků IDF bez rozdílu popraví Palestince na dohled, a učiní tak z pocitu pomstychtivosti, hněvu a zcela mimo jakákoli jinak uznávaná pravidla práva nebo války.

Mnoho konzervativců v celém západním světě je uvězněno v krvežíznivosti a otevřeně schvalují operace etnických čistek v Gaze. Byl jsem například svědkem toho, že Citizen Free Press , konzervativní web shromažďující zprávy, volal „Zabijte celou rodinu“, když odkazoval na titulek o bombovém útoku IDF na dům vůdce Hamasu, při kterém byla zabita jeho vnučka. I když plně rozumím úderům na domov vůdce Hamásu, myšlenka, že bychom také měli oslavovat zabití celé rodiny – včetně mladé ženy – je ohavná a odporuje základním křesťanským hodnotám ctít nevinný lidský život.

Podobně americký senátor Marco Rubio, když byl dotázán na to, co by se mělo dělat s palestinským lidem v Gaze při pokusu o vykořenění Hamásu, řekl: „Nemůžete spolu existovat. Musí být vymýceni.“ Jeho poznámka byla jasně zaměřena na palestinský lid. Etnická skupina, nejen Hamás. Lidé jako senátor Rubio, vybičovaní médii do iracionálního zápalu nenávisti, nedělají žádné rozdíly mezi Hamasem a palestinským lidem. To by bylo jako tvrdit, že všichni běloši jsou KKK, nebo že všichni černí lidé jsou BLM, nebo že všichni Hispánci jsou MS-13. Je to absurdní. A je to velmi nebezpečný směr myšlení, který vede pouze k násilí a lidskému utrpení.

Nenechte se mýlit: Ti, kdo si říkají „konzervativci“, kteří nyní volají po genocidě palestinského lidu, vůbec nejsou konzervativci. Jsou to tyrani a případní vrazi, kteří pouze nosí konzervativní nálepku, aby předstírali, že mají pro-lidské zásady.

Izrael slibuje, že celá Gaza se promění v zajatecký tábor

Po tomto „vyčištění“ Gazy Izrael plánuje trvale okupovat a hlídat celý region , ukončit „samosprávu“ Gazy a trvale odepřít palestinským civilistům jakýkoli hlas nebo zastoupení v jejich vlastní vládě. Klidně řečeno, Izrael plánuje přeměnit Gazu na zajatecký tábor, kde jsou Palestinci v podstatě váleční zajatci, bez lidských práv, bez hlasu a bez demokracie. Existovali by pouze z rozmaru militarizovaného národa, který z velké části usiluje o úplné zničení palestinského lidu. Představte si, že jste uvězněni ve vězení, kde vás chtějí vězeňští strážci otevřeně zavraždit. To je realita, které budou brzy čelit 2+ miliony palestinských civilistů.

Situace v Gaze je dnes tak vážná, že tamní pomocní lékaři vyslali do světa SOS. Přes ZeroHedge :

Lékaři v Gaze vyslali do světa „SOS zprávu“ a uvedli, že po čtyřech nocích největší izraelské letecké kampaně za poslední roky (nebo možná historii), všechny civilní služby včetně elektřiny, paliva a vody trpí kolapsem.

Představitelé nemocnice Shifa ve městě Gaza dále tvrdili, že Izraelci se zaměřují na první zasahující, protože počet obětí mezi Palestinci přesáhl 940, přičemž mezi mrtvými je nejméně 140 dětí. Odhaduje se, že dosud bylo vysídleno 263 000 Palestinců.

Zdravotní  úředník z Gazy ve středu oznámil  : „Trpíme… a svět nehne ani prstem. Toto je SOS pro celý svět… musíte nám pomoci,“ a dále potvrdil, že  jediné elektrárně v Gaze došlo palivo . Izrael již přerušil veškeré vnější zdroje elektřiny a vody.

Al-Džazíra citovala svého korespondenta, který uvedl, že obyvatelé Gazy jsou „uvězněni v kleci“ a nemají kam utéct uprostřed neustávajících  izraelských náletů :

Gaza byla Izraelem zcela uzavřena a již mnoho let byla ve zhoršujícím se humanitárním stavu kvůli dlouhotrvající blokádě.

Ale těchto pět dní bylo mimořádných. Kompletní blokáda, žádná elektřina, žádná voda, žádné zásoby jídla, žádné lékařské zásoby a ke všemu nepřetržité bombardování.

Všechny zásoby docházejí, protože neexistují žádné otevřené nouzové nebo humanitární koridory pro vstup jakékoli pomoci do pásma Gazy. Lidé jsou uvězněni v kleci bez přístupu k pomoci zvenčí.

Není „antisemitské“ odsuzovat vraždění nevinných civilistů

Když jsem se zabýval tímto problémem, slyšel jsem již řadu tvrzení, že každý, kdo vystoupí proti izraelským akcím – bez ohledu na to, jak nezákonné nebo barbarské mohou být – z vás dělá „antisemitu“. Toto je falešný argument a je předkládán jako pokus ochránit Izrael před odůvodněnou kritikou jeho taktiky a konečných cílů zahrnujících 2+ miliony palestinských civilistů, z nichž velká většina nejsou Hamás a nezúčastnili se teroristických útoků Hamásu. na Izrael.

Izrael, má-li si zachovat podporu takzvaného „mezinárodního společenství“, se musí chovat se smyslem pro lidskost pro nevinné a v rámci válečných pravidel, která nám říkají, že definují „moderní liberální demokracie“. Pokud Izrael jedná barbarským způsobem s naprostou lhostejností k ženám, dětem, starým a nemocným, kteří jsou chyceni v křížové palbě, pak Izrael ztrácí své morální postavení a pouze potvrzuje, že nechutnou taktiku Hamásu je skutečně přijatelné použít proti svým nepřátelům, pokud jste dostatečně naštvaní.

Možná jsem jedním z mála hlasů, kteří to říkají, ale váš hněv vás neosvobozuje od toho, abyste nejednali podle pravidel války. Tato pravidla samozřejmě zahrnují přijetí kapitulace nepřátel, spíše než jejich vykonání, když se pokusí vzdát. Zahrnuje to ušetřit ženy a děti před vašimi útoky a vyhnout se použití zbraní hromadného ničení nebo jiných nevybíravých zbraní, které ničí životy těch, kteří nejsou součástí této války a kteří se vůbec nezúčastnili útoků na Izrael.

Podle každého mezinárodního výpočtu je odříznutí od potravin, vody, elektřiny a paliva více než 2 milionům Palestinců v Gaze válečným zločinem. Není to v souladu se zaujímáním nějaké morální vyvýšenosti, ani se zásadami, o kterých se říká, že představují „liberální demokracii“.

Ospravedlňování masového zabíjení civilistů s cílem „dostat Hamás“

Znepokojivě mi také mnoho lidí řeklo, že „protože se Hamas skrývá mezi civilisty v Gaze, je v pořádku, aby Izrael tyto civilisty zabil, pokud je to nutné ke zničení Hamásu“.

Zamyslete se na chvíli nad tímto zvráceným uvažováním. Zvažte důsledky, pokud se jiné národy rozhodnou, že stejná pravidla platí pro Izrael. Co když se Írán rozhodne, že kvůli tomu, že se mezi Izraelci v Tel Avivu skrývají protiíránské odbojové skupiny, je tedy ospravedlnitelné odpálit celé město, aby se zbavili militantů skrývajících se mezi civilisty. Podle této logiky může každý národ s válečnými zbraněmi ospravedlnit zabíjení civilistů jakéhokoli jiného národa – i ve velkém počtu – pouze tím, že tvrdí, že se mezi nimi skrývá nějaký menší počet militantů, extremistů nebo teroristů.

Podobně by americká vláda mohla prohlásit, že protože se někde ve vašem městě skrývají „extrémisté“, má americká armáda právo vybombardovat celé vaše město na trosky. To je přesně argument, který právě teď uvádí mnoho Izraelců.

Taková představa je jistě cestou, která vede k nevýslovnému lidskému utrpení a vrhání našich národů do spirály světové války.

Tato myšlenka, že v podstatě „protože Hamás je tak zlý, můžeme být také bezohlední a bezzákonní“, vede z dlouhodobého hlediska pouze k dalšímu lidskému utrpení, včetně utrpení mezi Izraelci, Palestinci, Libanonci, Egypťany, Jordánci, Syřany a mnoha dalšími, více těch, kteří se mohou chytit do pasti tohoto rozšiřujícího se konfliktu.

Pokud Izrael naplní své hrozby a promění Gazu v trosky, i když jsou tam uvězněny miliony Palestinců, Izrael bude strůjcem bezprecedentního lidského utrpení a ztrát na životech v měřítku, které je skutečně biblické. Ještě horší je, že podniknutím takových akcí Izrael prokáže, že není o nic „civilizovanější“ než teroristé Hamasu, kteří vraždili nevinné izraelské civilisty. 

Kolik mrtvých Palestinců bude potřeba, aby Izrael uhasil svou krvežíznivost a cítil,

že dostatečně pomstil smrt více než 1200 Izraelců? 

Bude stačit 100 000 mrtvých Palestinců? 

Nebo je to číslo 500 000? 

Pokud právě teď mluvíte s Izraelci, mnozí z nich říkají, že ani jeden Palestinec by neměl zůstat naživu

To je samozřejmě výzva ke genocidě. 

Zavání to kampaní etnických čistek, která má zbavit svět celé etnické skupiny lidí,

ospravedlněných tvrzením, že jsou to podlidská zvířata, která si nezaslouží existovat na této planetě.

Tato zvrácená, zlá logika byla samozřejmě uplatňována již dříve. Nejpozoruhodněji byla uplatňována proti lidem židovského etnika, což vedlo k tomu, že šest milionů z nich bylo systematicky vyvražděno Třetí říší. 

Argumenty Třetí říše v roce 1939 se nyní zdají téměř totožné s argumenty Izraele proti palestinským civilistům dnes. Znějí takto: „Jsou to zvířata. Jsou to podlidé. Je třeba je vyhubit. Nelze jim dovolit, aby existovaly. Jsou méněcenné.“ Vztek se ozývá napříč časem a připomíná nám, že pokud se nepoučíme z historie, jsme odsouzeni si ji zopakovat.

Při boji s monstry si dejte pozor, abyste se jimi sami nestali!

Zabíjet ženy, děti a civilisty je vždy špatné. I když to vašim lidem jako první udělal někdo jiný. Pomsta vede ke spirále násilí, protože každé kolo smrti nakonec přivede další lidi k myšlence, že musí pomstít tyto smrti zabitím ještě více nevinných na druhé straně. Bomby jsou vypuštěny. Rakety létají. Sebevražedné vesty jsou odpáleny. Dodávky vody jsou přerušeny. Větší nepřátelé si toho všimnou a dříve nebo později někdo sáhne po nukleárním dělostřeleckém náboji, který vyrovná několik čtverečních mil v radiačním houbovém mraku.

A pak zjistíme, že umíráme mezi radioaktivním prachem, ale nějak se cítíme spravedlivě, když říkáme:

„Určitě jsme je za to donutili ZAPLATIT, ne?“

Pokud bude Izrael pokračovat ve svém současném postupu proti milionům palestinských civilistů, pak všichni v nadcházejících letech jistě zaplatíme vysokou cenu ve formě ztrát na životech, raketově rostoucích cen ropy, rozbitých ekonomik, zničení dodavatelského řetězce, a nakonec zničených miliard životů.

Pro každého, kdo je ochoten vytáhnout tuto cenu, aby uklidnil svůj vlastní vztek, bych tvrdil, že jste to vy, kdo jste zvíře, nejen Hamas. 

Pokud doufáme, že tohle všechno přežijeme, musíme to udělat tím, 

že přijmeme svou lidskost,

ne naši vnitřní Bestii!

Modlím se za již ztracené životy. 

Modlím se za mír. 

A co je nejdůležitější, modlím se, 

aby lidstvo mohlo odmítlo tento diktát vzteku 

a našlo duchapřítomnost, 

aby pokračovalo v jednáních, 

které násilí deeskalují, 

místo aby ho znásobovaly.

To ze mě nedělá antisemitu. 

Dělá to ze mě soucitnou lidskou bytost.

ZDROJ: https://www.naturalnews.com/2023-10-11-natural-news-issues-statement-on-hamas-terror-attack-on-israel.html

PŘEKLAD + FOTOGRAFIE: Maia

3 komentářů

    • Avatar photo

      Maia

      LIBORE
      uběhlo pár dní od vzniku tohoto textu
      a zřetelněji se ukazuje,
      jak tenká linie je mezi tím,
      spravedlivě někoho potrestat
      nebo směřovat k tomu stát se stejným monstrem.