Transformace,  Zahrada

VYŠŠÍ ÚROVEŇ CO2 ZVYŠUJE PRODUKCI ŽIVIN A LÉČIVÝCH SUBSTANCÍ V ROSTLINÁCH

Válka o uhlík je válkou o život samotný. 

Je to válka o zdraví rostlin,

zdraví zvířat a o lidské životy. 

Oxid uhličitý je nejen nezbytný pro fotosyntézu, ale také činí rostliny výživnějšími a znásobuje jejich léčivou hodnotu. Četné studie ukazují , že vyšší hladiny oxidu uhličitého zvyšují produkci vitamínů a minerálů rostlinami. Studie také ukazují , že vyšší hladiny uhlíku zvyšují produkci flavonoidů, fenolů, esenciálních olejů, tříslovin, antioxidantů, aminokyselin a dalších fytochemikálií rostlinami.

Lidé a zvířata jsou závislí na vitamínech, minerálech a fytochemikáliích, které poskytuje rostlinná říše. Když rostliny postrádají základní prvky, jako je uhlík, nemohou poskytnout výživu, kterou lidé potřebují, aby se jim dařilo. Vzhledem k tomu, že světová populace přesahuje osm miliard lidí, bude celosvětově potřeba vyšších teplot, delší vegetační období a vyšší hladiny oxidu uhličitého, aby se vybudoval ekosystém, který podporuje vysoce léčivé plodiny, bylinky a super potraviny.

Obohacení CO2 výrazně zvyšuje léčivé vlastnosti bylin

Výzkumný tým (AbdElgawad et al.) provedl studii obohacení CO2 na kmínu . Tato bylina se pěstuje po celém světě a používá se k léčbě několika lidských onemocnění, od průjmu a cholery až po astma a hypertenzi. Kmín má v minulosti své léčebné použití jako antibakteriální, antihelmintikum, antimykotikum, antialergické a bronchodilatační činidlo. Protože jde o celosvětově cenný lék, vědci hledají způsoby, jak podpořit jeho růst a zvýšit jeho léčivé vlastnosti.

Vědci pěstovali bylinu ve dvou kontrolovaných prostředích. Jedno prostředí obsahovalo 400 ppm CO2 a druhé bylo obohaceno zvýšenou hladinou CO2 620 ppm CO2. Rostliny byly sklizeny jako klíčky po devíti dnech růstu a jako zralé rostliny po 45 dnech růstu. Vědci kvantifikovali rozdíly v jejich léčivé hodnotě. Prostředí s vysokým obsahem CO2 zlepšilo fotosyntézu , obsah chlorofylu a také čerstvou a suchou hmotnost rostlin. U klíčků byl tento nárůst 66 %, 50 %, 64 % a 120 %. U dospělých rostlin byl tento nárůst 40 %, 44 %, 48 % a 29 %.

Tyto nárůsty byly jen začátkem. Obohacení CO2 také zvýšilo obsah sacharidů, bílkovin, tuků a hrubé vlákniny v rostlinách. Kmín obohacený CO2 také produkoval více minerálů, vitamínů, aminokyselin, fenolických látek a antioxidantů a nakonec produkoval silnější antibakteriální účinky. Toto zvýšení léčivé kvality bylo pozorováno ve fázi klíčení a u dospělých rostlin. Obohacení CO2 může proměnit bylinky ve vysoce účinný lék, který bojuje proti infekčním chorobám, chronickým onemocněním a rakovině.

Obohacení CO2 zvyšuje antibakteriální, antivirové a protirakovinné vlastnosti rostlin

V jiné studii vědci obohatili Arthrospira platensis o CO2. Tato sinice se pěstuje z alkalických vod bohatých na minerály a pro své léčivé vlastnosti se používá po celém světě. Výzkumníci zjistili, že vyšší atmosférický CO2 způsobil zvýšení poměru uhlíku k dusíku, což „indukuje syntézu sekundárních metabolitů alokací uhlíku do sekundárního metabolismu“. Podstatné zvýšení obsahu polyfenolů posílilo léčivé vlastnosti rostliny „včetně protizánětlivých, antivirových, antioxidačních, antitrombotických, vazodilatačních a antikarcinogenních“.

Vzorky obohacené CO2 zvýšily antibakteriální vlastnosti proti Salmonella enterica, Escherichia coli a Klebisella pneumoniae . Také „prokázaly nejsilnější cytotoxické aktivity vůči rakovinným buňkám“, čímž posílily schopnost rostliny „inhibovat proliferaci rakoviny lidského tlustého střeva (HCT-116), prsu (MCF-7) a vaječníků (OVCAR).

Řada studií dokazuje, že obohacení CO2 způsobuje zvýšení protirakovinných, antibakteriálních a antivirových biologických aktivit. Tato vylepšení zvyšují léčivou hodnotu tymiánu, brazilského ženšenu, zeleného čaje, bazalky, máty peprné, guavy, kavy, ibišku, kozlíku lékařského atd.

Zdroj: https://www.naturalnews.com/2022-06-17-higher-co2-makes-plants-more-nutritious-medicinal.html

Překlad + fota: Maia Špačková

3 komentářů

  • Avatar photo

    Maia

    A O TO TU JDE.

    Šílenství redukce CO2
    je ve skutečnosti skrytou válkou proti lidem,
    proti rostlinám a proti zvířatům.
    Proti veškerému životu na planetě.

    Chtějí bídu, hlad, utrpení
    a umírání miliard lidí na Zemi.
    A mnozí své zkáze fandí
    a dokonce ji pomáhají propagovat.

    Nejčastěji jsou to stejní lidé,
    kteří nastavují svou paži nevyzkoušeným vakcínám
    a poté schvalují odebírání svrchovaného práva od Boha
    rozhodovat o svém těle a zdraví
    těm,
    kteří si i v této době zachovali správnou intuici
    a váží si svého zdraví a svého života.

    V jedné z kapitol v knihách od Barbary Marciniak
    se píše,
    že „lidé se musí poučit o hodnotě života
    a to i tím, že o něj mnozí přijdou.“

    V této době se mnohé odehrává tak,
    že se skutečně větší část lidstva
    poučí o hodnotě života
    skrze lékařský experiment. 😉

    • Avatar photo

      Radka

      Maio, jak vidno, další věc, která je úplně opačně než jak je nám dlouhodobě předkládáno a prezentováno. Králičí nora je opravdu velmi hluboká!!! A další příklad toho, že stále opakovaná lež se stává časem pravdou a nikdo se už ani nezamyslí nad tím, že by to mohlo být jinak. Děkuji za osvětu!!!

      • Avatar photo

        Maia

        Radko
        přesně jak píšeš.
        Králičí nora je velmi hluboká. 😉

        A ještě připojím jednu zajímavost o lidském těle.
        To si z CO2 syntetizuje potřebné aminokyseliny pro tvorbu bílkovin.